Ajutor pentru România: Comisia Europeană a aprobat o investiţie de peste 222 de milioane euro pentru apă potabilă mai bună

Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea şi instalarea infrastructurilor de apă potabilă şi de apă uzată în judeţul Ilfov din România.

Conform unui comunicat al instituției, investiția va conecta mai multe persoane la reţeaua de canalizare şi va asigura o calitate mai bună şi mai puţine scurgeri de ape reziduale.

Prin această investiţie se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234.000 de persoane, mai spune sursa citată.

„Această investiţie demonstrează angajamentul UE pentru creşterea standardelor de trai ale europenilor. Deşi prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajaţi în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităţilor dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a afirmat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme, potrivit sursei menţionate.

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va creşte de la 57,1% la 99,6 % în 52 de comunităţi.

În acelaşi timp, reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29%, pentru a deservi 100% din populaţia zonei.

Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea şi va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare şi 72 de locuri de muncă permanente în faza operaţională, mai transmite comunicatul de presă al Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...