Al cincilea supraviețuitor al incendiului de la Constanța a decedat. Este vorba de o femeie de 80 de ani

Vineri dimineață, 8 octombrie, al cincilea supraviețuitor al incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a decedat. Pacienta era o femeie de 80 de ani, infectată cu Covid-19, dar care avea și alte comorbidități. Femeia fusese transferată acum o săptămână la Spitalul Județean Constanța.

„În ultimele 24 de ore a mai fost înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, cu mai multe comorbidităţi. Pacienta a fost internată în urmă cu o săptămână, cu stare generală gravă. În cursul aceleiaşi zile, din cauza evoluţiei grave a bolii, a fost intubată. Din păcate, şi în acest caz, SARS CoV-2 a învins”, a transmis Spitalul Judeţean Constanţa.

La Spitalul Judeţean Constanţa mai figurează, vineri, 17 pacienţi COVID pozitivi, aduși de la Spitalul de Boli Infecţioase, în urma incendiului de acum o săptămână. Patru dintre aceştia sunt în secţia ATI, cinci în extensiile COVID şi opt – în secţia exterioară Agigea.

Incendiul de la Constanța a făcut 7 victime. Alți 5 pacienți au murit ulterior

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța, din 1 octombrie, au ucis şapte persoane. În zilele următoare, alţi cinci pacienţi care au fost transferaţi la alte unităţi medicale au încetat din viaţă. Este vorba de patru bărbați cu vârste cuprinse între 44-75 de ani și de femeia care a decedat azi-dimineață.

Al doilea pacient decedat, care fusese salvat din incendiul de vineri, era un bărbat de 40 de ani. El nu avea comorbidități, însă avea o formă gravă de coronavirus, iar plămânii erau afectați aproape în totalitate. Pacientul fusese internat în secția ATI a Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, de unde s-a salvat sărind pe geam, la momentul incendiului. 

În ultimele 24 de ore, un pacient care era internat la Agigea a fost transferat la Spitalul Muncipal Medgidia, după ce starea de sănătate i s-a agravat. Totodată, alţi 5 pacienţi au fost externaţi, având evoluţie favorabilă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole