Al doilea val al pandemiei a lovit o țară din centrul Europei

O țară din centrul Europei se confruntă în această perioadă cu o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat că țara a intrat în al doilea val de infectări.

Austria, o țară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei 33.000 de cazuri de infectări și 750 de decese. De vineri până sâmbătă autoritățile au raportat 870 de noi cazuri de îmbolnăviri. Jumătate dintre cazuri au fost raportate chiar în capitală, în Austria. Anunțul conform căruia țara a fost lovită de al doilea val de infectări a fost făcut duminică, 13 septembrie a.c., de cancelarul Sebastian Kurz.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a afirmat cancelarul Kurz.

Cancelarul Austriei a avertizat că țara va depăşi în curând 1.000 de cazuri noi pe zi și că în situaţia în care numărul de cazuri de infectare va continua să crească, guvernul nu exclude noi măsuri.

Vineri, guvernul austriac a anunţat o înăsprire a restricțiilor în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri. De săptămâna viitoate masca devine obligatorie în magazine, transport public și instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole