Al doilea val al pandemiei a lovit o țară din centrul Europei

O țară din centrul Europei se confruntă în această perioadă cu o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat că țara a intrat în al doilea val de infectări.

Austria, o țară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei 33.000 de cazuri de infectări și 750 de decese. De vineri până sâmbătă autoritățile au raportat 870 de noi cazuri de îmbolnăviri. Jumătate dintre cazuri au fost raportate chiar în capitală, în Austria. Anunțul conform căruia țara a fost lovită de al doilea val de infectări a fost făcut duminică, 13 septembrie a.c., de cancelarul Sebastian Kurz.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a afirmat cancelarul Kurz.

Cancelarul Austriei a avertizat că țara va depăşi în curând 1.000 de cazuri noi pe zi și că în situaţia în care numărul de cazuri de infectare va continua să crească, guvernul nu exclude noi măsuri.

Vineri, guvernul austriac a anunţat o înăsprire a restricțiilor în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri. De săptămâna viitoate masca devine obligatorie în magazine, transport public și instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...