Al nouălea turn al catedralei Sagrada Familia, inaugurat cu ocazia sărbătorii „Imaculata Concepțiune”

Al nouălea turn al catedralei Sagrada Familia din Barcelona, Turnul Fecioarei Maria, a fost inaugurat miercuri, 8 decembrie, când în calendarul catolic este sărbătoarea Imaculata Concepțiune –  Neprihănita Zămislire a Fericitei Fecioara Maria, zi liberă în Spania.

Catedrala Sagrada Familia, opera arhitectului catalan Antoni Gaudi, este cel mai vizitat monument din Spania.

Turnul Fecioarei Maria are 138 de metri înălțime și o stea luminoasă de 7,5 metri în diametru, din sticlă și oțel inoxidabil. 

Steaua Fecioarei Maria cântărește 5,5 tone și a fost montată în vârtul Turnului. Ea a costat 1,5 milioane de euro și a fost realizată din materiale care să reziste razelor soarelui. Steaua are în centru 12 proiectoare și astfel ”va străluci ca o nouă stea pe cerul Barcelonei”, a declarat Jordi Fauli, arhitectul șef al bazilicii Sagrada Familia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...