Al treilea arestat în dosarul drogurilor de la Buzău, recidivist, este fiul unui inspector din Primăria Buzău

Publicat: 30 sept. 2023, 10:00, de Sebastian Silvestru, în Dezvăluiri , ? cititori
Al treilea arestat în dosarul drogurilor de la Buzău, recidivist, este fiul unui inspector din Primăria Buzău

Viața infracțională a tânărului traficant de droguri de mare risc și de risc „Boulică” a început în 2018, la vârsta de 17 ani.

De atunci și până acum patru zile, Nicolae Mihnea Rareș a fost cercetat în alte patru dosare penale pentru furt, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, trafic de droguri de mare risc și de risc în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.

Ziarul Puterea a scris despre o rețea de traficanți de droguri din județul Buzău, rețea ce era condusă de doi profesori ce activau în învățământul buzoian.

Cei doi profesori din Buzău și alte șase persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile în urma percheziţiilor organizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) la o grupare infracţională bănuită de operaţiuni cu droguri de mare risc.

Profesorii, dar și ceilalți membri ai rețelei nu se aflau la primele fapte penale din sfera consumului sau traficului de droguri de mare risc sau de risc. Al treilea traficant se află în stare de recidivă de la ultima condamnare cu suspendare.

Nicolae Mihnea Rareș a fost un copil problemă încă din fragedă adolescență. Apropiații l-au considerat mereu ca fiind un tânăr cu posibilități financiare peste medie, părinții săi fiind, mama – inspector la Primăria Buzău și tatăl – IT-ist la Exim Banca Românească.

Totuși, situația financiară și socială bună a soților Nicolae nu l-a împiedicat pe fiul lor să recurgă frecvent la diverse infracțiuni cu scopul de a-și procura venituri ilicite.

La 17 ani, „Boulică” intra, oficial, în lumea infractorilor. A fost cercetat penal

La vârsta de 17 ani, Nicolae Mihnea Rareș, zis Boulică, a fost cercetat penal pentru prima dată pentru săvârșirea infracțiunii de furt în dauna SC Kaufland România SCS.

A scăpat ușor după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău au decis că nu există interes public în urmărirea faptei, că există o disproporție mare a costurilor pe care le-ar presupune procesul penal, faptul că prejudiciul nu este mare, suspectul nu avea antecedente penale și că și-a recunoscut vina. Definitiv.

Dar nu  „definitivă spre îndreptare a fost atitudinea tânărului Boulică, ci invers. Tânărul buzoian a devenit repede un real pericol pentru societate.

Inculpatul a condus autoturismul cu respectarea regulilor de circulație, însă a fost de natură să pună în pericol ceilalți participanți la trafic

A trecut repede la  „senzații mai tari. Mai întâi, a fost depistat de polițiștii de la Rutieră gonind prin municipiul Buzău cu 114 km/h. Având permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile, Mihnea Rareș a fost surprins în trafic de polițiști în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca SEAT.

Magistrații buzoieni au fost din nou blânzi cu cel care avea să devină un cunoscut traficant de droguri din Buzău.

Instanța a reținut că infracțiunea săvârșită la data de 07.10.2021 a avut un caracter ocazional, că a condus autoturismul deși avea dreptul de a conduce suspendat pe timpul nopții și pe o distanță scurtă, în trafic nu existau mulți participanți, șoferi și pietoni, precum și faptul că inculpatul, pe parcursul urmăririi penale și cercetării judecătorești, a avut o atitudine sinceră, recunoscând săvârșirea infracțiunii și contribuind la soluționarea cu celeritate a cauzei, precum și faptul că inculpatul se afla la o vârstă fragedă, fiind o persoană integrată în societate!

Pe de altă parte, aceeași instanță a rețiut şi că inculpatul avea un bogat trecut contravențional, Boulică fiind sancționat pentru mai multe încălcări ale dispozițiilor legale referitoare la regimul circulației pe drumurile publice și că este necesar ca acesta să se convingă de necesitatea respectării legii penale şi evitarea în viitor a săvârşirii unor fapte similare.

„În raport de toate aceste elemente de individualizare, pentru a se asigura o atitudine corectă față de ordinea de drept și pentru a preveni săvârșirea de noi infracțiuni, instanța va stabili o pedeapsă orientată spre mediu, respectiv de 9 luni închisoare pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) Cod penal.

Față de aceste considerente, în baza art. 396 alin. (1) și (4) Cod proc. pen. și art. 83 Cod penal, va amâna aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare stabilită în sarcina inculpatului, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, prevăzut de art. 84 Cod penal.”

16.03.2022 – Modificarea pedepsei formulată de Serviciul de Probaţiune – Instanța a aplicat inculpatului Nicolae Mihnea Rareș pedeapsa de 2 ani închisoare la care s-a adaugat sporul de 2 luni închisoare (1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite), inculpatul având să execute în final pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare

Prin rechizitoriul nr.106/D/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău înregistrat pe rolul Tribunalului Buzău la data de 10.12.2021, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Nicolae Mihnea Rareș pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, fără autorizaţie, în formă continuată (5 acte materiale).

După ce tânărul Boulică a devenit consumator de canabis si produse psihoactive, acesta și-a creat în timp relaţii cu diferiţi dealeri buzoieni, aspect cunoscut de ceilalţi consumatori din rândul comunitatii locale.

A fost doar ultimul pas înainte de a-și crea propria rețea de distribuție de droguri de risc, observând în asta o oportunitate de afaceri, aspect mărturisit de inculpat într-una dintre convorbirile purtate pe ”Whatsapp” cu prietena sa.

În situaţiile în care rămâneam fără marfă unul dintre noi ne vindeam reciproc. La un moment dat, Barbu Florian mi-a solicitat încă o dată droguri, însă eu neavând, l-am direcționat către Boulică pentru a cumpăra de la acesta. Știu ca aceștia s-au întalnit in zona Micro 3-Carrefour, chiar eu indicându-i lui Florian unde să se întâlnească cu Boulică. La aproximativ o ora, Florian m-a contactat telefonic și mi-a reproșat faptul că i-am făcut legătura cu Boulică care îi dăduse o cantitate mult mai mică decât cea pe care o plătise.”, a declarat Manole Vasile Dragoș, co-inculpat cu Nicolae Mihnea Rareș într-un alt dosar.

Conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, tranzacțiile cu canabis se desfășurau în parcările magazinelor din zona comercială a municipiului Buzău.

„L-am apelat telefonic și am stabilit să ne întalnim în parcare la Decathlon. M-am deplasat în parcare și în jurul orei 21:00 m-am întâlnit cu Nicolae Mihnea Rareș pe care l-am recunoscut din planșa foto. Acesta era singur în autoturismul SEAT, a lăsat geamul în jos, apoi a deschis portiera dreapta-faţă și mi-a dat 3 g de canabis ambalate in pungute autosigilante pentru care i-am plătit 180 de lei”.

Cu ocazia efectuării percheziţei domiciliare de la locuinţa lui Nicolae Mihnea Rareș, au fost identificate şi ridicate două punguţe autosigilante din material plastic care conţineau urme de materie.

Conform raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 797897/07.12.2021 al Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti, pe cele două punguliţe s-a pus în evidenţă EDMB-PINACA – compus ce se regăseşte în baza de date a noilor droguri a E.M.C.D.D.A. în clasa cannabinoizi sintetici, fiind notificat ca ”substanţă psihoactivă nouă” în sistemul european de alertă timpurie, în 2021.

Prin sentința penală nr. 56 din 06.07.2022 Nicolae Mihnea Rareș a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a, b, h şi k C.pen. pe o durată de 3 ani şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a, b, h şi k C.pen., începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată

Instanţa, în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunilor, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, a apreciat că aplicarea pedepsei rezultante este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, apreciind că acesta nu va mai comite alte infracţiuni, fiind însă necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată astfel încât, în baza art.91 C.pen. raportat la art.92 C.pen. şi art.68 al.1 lit.b C.pen., urmează să dispună suspendarea executării, sub supraveghere, pe o durată de 3 ani ce va constitui termen de supraveghere pentru condamnat.

La data arestării din dosarul cu profesorii, Nicolae Mihnea Rareș se afla sub control judiciar într-un alt dosar unde acuzațiile sunt de constituire de grup infracțional organizat

La data de 09.05.2023, pe rolul Tribunalului Buzău a fost înregistrat dosarul nr. 1048/114/2023 ce îl are în prim-plan pe același Nicolae Mihnea Rareș, zis Boulică, alături de alți șapte inculpați, patru dintre ei fiind în arest preventiv, iar ceilalți trei sub control judiciar, în prezent doar doi, după ce Nicolae a fost arestat preventiv în dosarul nr. 20146/114/2023, alături de profesori și alți cinci inculpați.