Al treilea jurnalist care a murit la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar. Cazul naște multe semne de întrebare

Publicat: 14 dec. 2022, 12:15, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Al treilea jurnalist care a murit la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar. Cazul naște multe semne de întrebare

Caz cutremurător la Cupa Mondială de fotbal 2022 organizată în Qatar. Roger Pearce, director tehnic al postului britanic ITV, a fost găsit fără răsuflare în camera sa de hotel, după meciul SUA – Ţara Galilor, scor 1-1, relatează Le Figaro.

Interesant este faptul că acesta a decedat la 21 noiembrie, dar informația a fost făcută public abia acum.

”Avem vești foarte triste să vă aducem de aici din Qatar. Directorul nostru tehnic, Roger Pearce, care a fost aici pentru cea de-a opta Cupă Mondială, a încetat din viață. Roger a fost o figură foarte respectată în industria radiodifuziunii sportive, un profesionist extrem de popular.

Pentru ITV a jucat un rol esențial în planificarea logistică și acoperirea Cupelor Mondiale de rugby, Cupeler Mondiale de fotbal și Campionatelor Europene. A avut întotdeauna un zâmbet pe buze și a lăsat un zâmbet pe buze”, a anunțat prezentatorul Mark Pougatch, potrivit Marca.

Pearce a fost angajat 43 de ani la ITV şi urma să se pensioneze la 31 decembrie.

În timpul Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar au mai murit jurnaliştii Grant Wahl, din SUA, şi Khalid al-Misslam, originar din țara gazdă.

În finalul confruntării Olanda – Argentina, din sferturile de finală, Wahl s-a prăbușit la masa presei. Jurnalistul American a decedat la spital. Fratele acestuia este convins că Grant Wahl a fost ucis. Ziaristul fusese reținut la începutul meciului SUA – Țara Galilor, deoarece a purtat o cămașă în culorile curcubeului pentru a sprijini comunitatea LGBTQ.

Eric a postat un video pe Instagram în care spunea că fratele său i-a mărturisit că a primit amenințări cu moartea după ce a purtat un tricou în culorile steagului comunității LGBTQ.

„Eu sunt Eric Wahl, sunt fratele lui Grant. Sunt gay. Eu sunt motivul pentru care purta acel tricoul la Camiponatul Mondial. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că primit amenințări cu moartea. Nu pot să cred că a murit. Cred că a fost ucis! Vă rog să mă ajutați. A leșinat în timpul meciului, pe stadion. A primit primul ajutor, a fost dus cu o mașină la spital, iar acolo a murit, potrivit soției sale”, a fost declarația fratelui lui Grant, potrivit New York Post. 

Marți, fratele jurnalistului american decedat în Qatar a oferit noi detalii.

„Acum pot spune că Grant a mers la spital cu o ambulanță (n.r. – inițial spusese că aceasta a fost transportat cu o mașină), iar colegii lui au venit după el. La fața locului nu exista un defibrilator, deși înțeleg că ar fi putut face diferența. 

Trupul lui Grant va ajunge în SUA și se va face o autopsie. Ulterior, familia va da o declarație. Indiferent de rezultat, nu îmi cer scuze. Oamenii și organizațiile nu se schimbă și trebuie să plătească. Acest Campionat Mondial nu trebuia să aibă loc acolo unde are loc.

Și vă rog să încetați cu prostiile legate de vaccin. Sunt prostii. Și o insultă la adresa familiei noastre și a soției lui Grant, care este epidemiolog”, a scris Eric pe Twitter.

Două zile mai târziu, a decedat jurnalistul foto din Qatar, Khalid Al Misslam. Informațiile despre moartea acestuia au fost extrem de puține.