Alain Delon: O vizită total neașteptată, pe care nu o putea refuza

Deși are probleme de sănătate, Alain Delon va face în curând o vizită simbolică. Actorul este așteptat în Ucraina, la invitația lui Volodimir Zelenski, scrie presa franceză.

Alain Delon nu putea refuza această invitație. Așa cum transmite Le Point, celebrul actor se va întâlni cu președintele Ucrainei. Aici, actorul va continua să filmeze un documentar în onoarea președintelui Zelenski, intitulat Samuraiul, regizat de Cyril Viguier.

Potrivit primelor informații furnizate de revista Closer, deja au fost turnate primele secvențe la Paris în locuri nedezvăluite, interpretând în special texte consacrate libertății, extrase din volumul ”Notre ame ne peut mourir” (Sufletul nostru nu poate muri), operă a poetului Taras Șevcenko, considerat erou național în Ucraina”. Așadar, actorul va transmite susținerea președintelui și soldaților, care se luptă din luna februarie cu trupele lui Vladimir Putin.

Dacă vizita lui Alain Delon în Ucraina este atât de specială pentru această țară este pentru că actorul francez este adorat aici. În epoca sovietică, pentru că era cortina de fier, noi ne imaginam Franța datorită filmului. Una dintre imagini era Alain Delon, explică Vadym Omelșenko, ambasadorul ucrainean în Franța. Este și motivul pentru care Centrul cultural ucrainean se găsește la numărul 22 pe avenue Messine, într-o clădire privată, care odinioară aparținea lui Alain Delon, spune ambasadorul. ”Am rezervat o sală în onoarea sa. Este un semn de recunoaștere din partea statului ucrainean, din partea poporului ucrainean, recunoașterea contribuției lui Alain Delon la cultura universală. Este un gest modest pe care noi ne-am decis să-l facem. Am obținut acordul președintelui Zelenski care a susținut cu căldură această idee. Această sală există și așteptăm vizita lui Alain Delon la noi”.

Pe parcursul vizitei în Ucraina, Alain Delon va fi prudent și protecția lui va fi asigurată corespunzător. Pentru actor, acesta este printre primele deplasări efectuate în ultimele luni. Afectat de două accidente vasculare cerebrale (AVC), actorul a fost extrem de discret în ultima perioadă. ”Sunt bine. Am făcut două AVC-uri, a confirmat actorul în fața camerlor la TV5 Monde, în iulie 2021. Deocamdată, în afara mersului cu bastonul, sunt bine. Este natura mea, înainte de toate… Voi fi activ până în ultima clipă, pentru că intenționez să fac un ultim film și nu orice film. Și apoi voi putea pleca”.

În acest interviu, el s-a referit și la Vladimir Putin a cărui ”putere (…) stârnește admirație și teamă”. ”Nimeni nu poate nega că și-a pus țara din nou în centrul jocului”, a spus actorul atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...