Update: Alarmă aeriană în întreaga Ucraina, mai multe orașe bombardate cu rachete. Kievul este și el atacat (video)

Alarma aeriană a fost înregistrată luni dimineața pe întreg teritoriul ucrainean, cu excepția Crimeei ocupate de ruși în 2014. Președintele Zelenski a făcut apel la ucraineni să rămână în adăposturi, în timp ce până la ora 11 rușii au lansat aproape 100 de rachete asupra Ucrainei și au atacat cu drone iraniene mai multe localități. Cel puțin opt persoane au fost ucise și 24 rănite.

Începând cu ora 7.30, luni dimineață, alarma aeriană s-a făcut auzită în toate regiunile ucrainene, transmite publicația Ukrainska Pravda. Atenționarea înseamnă pericolul unor lovituri cu rachete iar locuitorii sunt sfătuiți să meargă la adăpost.

Șeful administrației militare din regiunea Nikolaev, Vitaly Kim, a declarat că în dimineața zilei de 10 octombrie, rușii au lansat 10 rachete de tip s300 asupra orașului Nikolaev, din sudul țării (aflat la mai puțin de 100 de km est de Odesa).

„În ceea ce privește bombardamentele de noapte în Nikolaev: 10 rachete s300. Nu se cunoaște numărul victimelor”, a transmis Kim pe canalul de Telegram.

Cel puțin două explozii au fost consemnate după ora 8 în centrul capitalei Kiev, nu se cunosc deocamdată pagubele sau dacă există victime.

„Vor panică și haos”

Update: ora 11

„Dimineața este grea. Avem de-a face cu teroriști. Zeci de rachete, drone Shahids iraniene. Au două ținte:

Instalațiile energetice de peste tot în țară, din regiunea Kiev și regiunea Hmelnițki, Lviv și Dnipro, Vinnița, Frankivsk, Zaporijjea, regiunea Sumy, regiunea Harkov, Jytormyrshchyna, regiunea Kirovohrad, la sud.

Vor panică și haos, vor să ne distrugă sistemul energetic. Sunt fără speranță.

A doua țintă sunt oamenii. Am ales în mod special acest moment și astfel de obiective pentru a provoca cât mai multe pagube”, a transmis luni dimneață Zelenski.

În Capitală, exploziile au avariat ferestrele clădirii centrale a gării din Kiev, dar stația era în continuare deschisă traficului, la ora editării acestei știri.

Mai multe clădiri de patrimoniu cultural au fost avariate, a anunțat ministrul culturii și politicii informaționale, Oleksandr Tkachenko. Este vorba de clădirile Filarmonicii, muzeului Khanenko și Univerității Taras Shevchenko.

Cel puțin opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma atacului cu rachete al Rusiei asupra cartierului Shevchenkivskyi din Kiev, potrivit consilierului ministrului ucrainean de Interne, Rostyslav Smirnov, transmite agenția ucraineană de știri Ukrinform.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...