Alarmă aeriană în toată Ucraina, se așteaptă un atac dinspre Belarus

O alarmă aeriană a fost declanșată joi dimineață pe întreg teritoriul Ucrainei, după ce forțele armate ale Rusiei au ridicat mai multe avioane la graniță, într-un exercițiu comun cu militarii din Belarus. Autoritățile ucrainene se tem că ar putea avea loc o nouă invazie cu prilejul acestui exercițiu.

La ora 10:12, sirenele au început să sune în sud-est, apoi în capitală, iar în cele din urmă s-au răspândit în întreaga țară în câteva minute.

Alarma înseamnă amenințarea loviturilor cu rachete sau atacuri aeriene și obligă populația să se adăpostească.

Conform publicației locale Belaruski Gayun, Rusia a ridicat în aer joi dimineață un număr crescut de avioane de luptă, inclusiv un avion – radar.

Mai multe elicoptere de luptă VKS rusești operează deja deasupra Belarusului, mai multe zboruri de instruire fiind semnalate și zona Baranovichi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...