Alba: Un drum comunal din Apuseni, practicabil doar pietonal după ce a fost rupt de apă

Drumul comunal DC 90 Sohodol – Poiana Sohodol, din Munţii Apuseni, este practicabil doar pietonal, după ce, pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost rupt de torenţi într-o porţiune, fiind însă posibil accesul auto dinspre comuna Roşia Montană, a informat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

ISU Alba precizează că, începând de sâmbătă, pentru acest judeţ au fost emise o serie de avertizări meteo – Cod galben şi Cod portocaliu – şi hidro – Cod roşu), fiind vizată în special zona de nord-vest.

Potrivit sursei citate, în zonele potenţial a fi afectate a fost dislocat personal din cadrul autorităţilor locale – ISU, SGA, IPJ, IJJ, SDN, DPL, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor vizate, care au monitorizat permanent situaţia din teren şi au luat măsuri operative preventive pentru reducerea eventualelor efecte.

„S-a intervenit cu buldoexcavatoare aparţinând SVSU pe Valea Sohodol şi Râul Arieş pentru decolmatare şi lărgirea albiilor; s-a emis mesaj RO-ALERT populaţiei din comunele Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieşeni, vizate de avertizarea hidro Cod roşu; DC 90 Sohodol – Poiana Sohodol este practicabil momentan doar pietonal, după ce pe parcursul nopţii a fost rupt de apă într-o porţiune. Accesul în sat cu autoturismele se poate face dinspre comuna Roşia Montană; pe Drumul Vicinal Abrud – Soharu se intervine pentru amenajarea temporară a unei căi de acces către satul Soharu cu un buldoexcavator”, se arată în situaţia centralizată transmisă de ISU Alba.

Nu au fost persoane sau gospodării afectate, iar râurile şi văile nu au ieşit din matcă, decât cu mici excepţii şi fără a se înregistra pagube.

Cotele apelor sunt în scădere conform ultimelor informaţii transmise duminică de SGA.

„Toate instituţiile cu rol în gestionarea acestui tip de risc vor rămâne în continuare în alertă pentru monitorizare, dispunere de măsuri preventive şi intervenţie operativă dacă va fi necesar. În teren, în momentul de faţă, se află prefectul judeţului Alba, domnul Nicolae Albu, împreună cu reprezentanţi ISU, IPJ, IJJ, SGA, SDN, DPL, dar şi primari sau viceprimari din localităţile vizate”, se mai arată în comunicatul transmis de ISU Alba. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...