Alege o destinație ieftină pentru minivacanța de 1 Mai !

Ziua de 1 mai este liberă pentru cei mai mulți dintre români. Așadar, vom avea trei zile libere, în care ne putem bucura de o pauză binemeritată. Dacă minivacanța de 1 mai te-a găsit nepregătit, să știi că există multe soluții la îndemână. Poți alege o destinație ieftină, chiar în ultimul moment. România oferă numeroase variante pentru cei care au nevoie să se relaxeze sau să se distreze.

Vama Veche, rămâne o destinație fără pereche pentru cei tineri

Pentru cei tineri, o destinație ieftină și consacrată, rămâne de departe Vama Veche. Cu trenul sau cu mașina se poate ajunge din orice colț al țării. Dacă te-ai hotărât în ultimul moment și nu găsești cazare, o variantă la îndemână poate fi să iei un tren de noapte. Altă variantă este să campezi în zone special amenajate sau în curțile localnicilor. În plus, găsești cazare convenabilă în stațiunea 2 Mai care este la mai puțin de 3 km de Vamă.

Odată ajunși, veți găsi o atmosferă unică, cu plaje întinse, muzică live și petreceri care durează toată noaptea. Vama Veche este locul ideal pentru tineri, dar și pentru cei care își doresc să experimenteze o atmosferă boemă și să se bucure la malul mării. De-a lungul timpului, Vama Veche a devenit sinonim cu ziua de 1 Mai. Mii de turiști au ales această zonă pentru a se distra. Pe lângă plajă și petreceri, Vama Veche oferă și o serie de „activități în aer liber”, cum ar fi plimbări cu bicicleta, scufundări sau kitesurfing.

Eternul Brașov, o destinație foarte ofertantă

O altă destinație ieftină o poate reprezenta Brașovul cu împrejurimile lui. Dacă preferi muntele în locul mării, această este o alternativă perfectă. Are peisaje de vis, numeroase trasee montane și obiective turistice impresionante. Brașovul rămâne o destinație ideală pentru o sărbătoare de 1 Mai relaxantă și plină de aventură. Printre cele mai apreciate atracții din Brașov se numără Biserica Neagră, Piața Sfatului și Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din România. De asemenea, în apropiere de Brașov, veți descoperi Cetatea Râșnov și Castelul Bran. Fiind situat în inima României, reprezintă o destinație ușor accesibilă din toate direcțiile atât cu ternul, cât și cu mașina. Pentru cei mai mulți poate fi o excursie de o zi, fără a fi nevoie de cazare, astfel poți economisi ceva bani.

Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023

Timișoara, chiar dacă pentru o parte dintre români, este la distanță, oferă multe atracții pentru cei care se hotărăsc să ajungă pe meleagurile ei. Fiind pentru acest an oficial declarată Capitală Europeană a Culturii, autoritățile locale sunt pregătite să primească turiști așa cum se cuvine. Dacă vii mai de departe și vrei să economisești banii de cazare, poți opta pentru un tren cu locuri la cușetă. Totuși există și posibilități de cazare în împrejurimi la prețuri acceptabile.

Timișoara este apreciată pentru arhitectura interesantă. Îți recomandăm o plimbare prin Piața centrală sau Piața Victoriei care este înconjurată de clădiri baroce, străzi interesante și de Catedrala Mitropolitană Ortodoxă. În apropiere se află Piața Unirii și Muzeul Memorial al Revoluției din 1989. Vei putea admira Casa Brück care este o bijuterie arhitecturală a orașului Timișoara, construită în stilurile Art Nouveau și secession, prezentând motive folclorice maghiare.

De asemenea, poți vedea Bastionul Theresia, singurul bastion care mai există din cetatea Timișoarei din perioada apartenenței Banatului la Imperiul Austriac. Pe de altă parte, Biserica Millenium este cea mai mare biserică romano-catolică din Timișoara.

Sibiu – o călătorie unde poți descoperi tradiții și meșteșuguri

Sibiul este o destinație perfectă pentru cei care doresc să îmbine relaxarea cu descoperirea unor obiective turistice culturale. Orașul, fostă Capitală Culturală Europeană în 2007, oferă o gamă variată de atracții, precum Piața Mare, Piața Mică, Turnul Sfatului și Podul Minciunilor. În Sibiu, veți descoperi o atmosferă plină de farmec, cu clădiri vechi și străzi înguste, dar și evenimente culturale și muzicale pe care le puteți savura în timpul sărbătorii de 1 Mai. De asemenea, în apropiere se află și Muzeul Satului Astra, unde veți putea descoperi tradițiile și meșteșugurile românești.

Alege o destinație ieftină în apropiere de București

Dacă vrei să ieși din aglomerația Capitalei și să te relaxezi lângă București, atunci e bine să știi ce păduri sunt în apropiere. Astfel, poți merge la picnic sau la o simplă plimbare.

Cu ceva pregătit de acasă și cu un grup de prieteni sau cu familia, puteți petrece câteva ore de neuitat în apropiere de București. Câteva sugestii pentru petrecerea timpului pot fi:  Pădurea și Lacul Snagov, Parcul Mogoșoaia, Pădurea Băneasa, Grădina zoologică și nu în cele din urmă Parcul Național Comana.

De exemplu, Parcul Comana îți pune la dispoziție toate resursele de care ai nevoie pentru o zi relaxantă. Aici poți face trasee prin copaci, te poți plimba cu barca, cu tiroliana ori te poți relaxa la terasele special amenajate pentru turiști. Dacă niciuna dintre aceste activități nu-ți sunt pe plac și aglomerația nu este nici pe departe ceea ce îți dorești, Pădurea Comana, aflată lângă parcul de aventură poate un spațiu ideal pentru picnic și relaxare. În pădure găsiți trasee turistice, iar pe lac vă puteți plimba cu barca.

O altă destinație ieftină o poate reprezenta Pădurea Cernica și Mănăstirea Cernica, o arie naturală protejată și una dintre cele mai populare păduri lângă București. Este foarte frecventată de bucureșteni, pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta.

Pădurea Bolintin este și ea un loc foarte interesant. Este situată în județul Giurgiu. Este cea mai mare pădure de stejari de pe teritoriul României. Declarată arie protejată, pădurea Bolintin este un loc excelent pentru o ieșire în natură. O vizita în pădurea Bolintin are avantajele ei, cel mai mare ar fi lipsa aglomerației. Pădurea Bolintin este ideală pentru cei care își doresc să fugă de aglomerație și să se relaxeze în mijlocul naturii.

Citeste si: Cât costă drumul până la mare de 1 Mai. Ce variante puteți alege

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...