Alegeri SUA: Joe Biden, la doar șase voturi de victorie

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane de marţi, Joe Biden, a obţinut victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump, conform proiecţiilor posturilor CBS, CNN şi NBC, informează EFE.

Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump. Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral.

Biden, cel care vrea să îi ia locul lui Trump, nu se află la prima candidatură. El a mai participat de două ori până acum la alegerile interne din Partidul Democrat: în 1988 și 2008, însă a pierdut de fiecare dată și nu a ajuns să fie nominalizat drept candidat până anul acesta. Joe Biden este al doilea cel mai în vârstă candidat, după senatorul Bernie Sanders (77 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...