Alegerile pentru primarul din Costineşti au fost anulate. Scrutinul a fost reprogramat

Publicat: 25 iun. 2024, 21:32, de Cristina Cohuț, în ALEGERI , ? cititori
Alegerile pentru primarul din Costineşti au fost anulate. Scrutinul a fost reprogramat
Foto: epitesti.ro

Biroul Electoral Central a decis marți să anuleze alegerile pentru funcția de primar în comuna Costinești și să stabilească o nouă dată pentru scrutin, respectiv pe 7 iulie.

În cadrul ședinței de marți, Biroul Electoral Central a aprobat cererea de anulare a alegerilor de la Costinești, solicitată de PSD Constanța, conform News.ro.

”Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa”, a decis Biroul Electoral Central.

După a șasea numărare a buletinelor de vot la Costinești, candidatul PNL, Gheorghe Mechenici, a obținut un vot în plus față de contracandidatul său de la PSD, primarul în funcție Dumitru Jeanu.

Biroul Electoral Județean Constanța a constatat că mai multe buletine nule au fost considerate valabile și că doi cetățeni ucraineni au votat, deși nu aveau acest drept.

Reprezentanții BEJ au declarat că au primit mai multe cereri pentru anularea alegerilor de la Costinești.

În prima fază, câștigătorul a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, cu o diferență de doar un vot față de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici de la PNL.

După renumărarea buletinelor, candidatul liberal a obținut un număr mai mare de voturi, însă această decizie a fost contestată de adversarul său politic. O altă numărătoare a voturilor a arătat ulterior că există o egalitate între cei doi candidați.