Aleksei Navalnîi cere „zdrobirea propagandei lui Putin”. Mesaj pentru preşedintele SUA, premierul britanic și Comisia Europeană

Opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi îi îndeamnă pe giganţii occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un „front al informaţiei” prin intermediul unor campanii publicitare menite să ajungă la ruşi.

„Îi îndemn pe preşedintele SUA (Joe Biden), pe (premierul britanic) Boris Johnson, Comisia Europeană, pe (preşedinta Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, pe (fondatorul Facebook) Mark Zuckerberg să găsească foarte urgent o soluţie pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunităţile publicităţii de pe reţelele sociale. Avem nevoie de publicitate. De multă publicitate”, a scris Navalnîi pe Twitter, relatează AFP, citată de Agerpres.

Criticând recentele sondaje potrivit cărora susţinerea pentru preşedintele Vladimir Putin a crescut de la începutul ofensivei în Ucraina, el a dat asigurări că este vorba de „o minciună”.

„Combinaţia dintre propaganda cu adevărat nebună pe toate posturile, 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, blocarea mass-media independente şi a site-urilor îşi face încet treaba. Adevărul este că majoritatea cetăţenilor ruşi au o idee complet deformată despre ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a adăugat Navalnîi.

Twitter, Instagram şi majoritatea publicațiilor independente au fost blocate de autorităţile ruse de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Autorităţile ruse şi-au întărit puternic presiunile şi arsenalul juridic pentru a controla comunicarea asupra războiului din Ucraina, ameninţând să aplice pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de „informaţii false” asupra armatei ruse.

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a interzis recent Google că facă publicitate pentru serviciile sale în Rusia, după ce a acuzat YouTube că difuzează „informaţii false” despre forţele ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...