Alertă alimentară! Lămâi cu pesticide, retrase de la raft

Este alertă alimentară în România! Un lot de lămâi importate din Turcia a fost otrăvit cu pesticide. 

Specialiștii au identificat că mai multe fructe aveau un nivel ridicat de pesticide. Inspectorii de la Protecția Alimentară au luat decizia ca lotul de lămâi să fie retras de la comercializare. Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu le consume. De asemenea, le pot returna în magazine în perioada 24 februarie-17 martie 2023, iar în schimb, reprezentanții supermarket-urilor le vor returna banii clienților. 

Un lot de lămâi din Turcia a fost restras de la comercializare din reţeaua Carrefour pentru depăşirea valorilor admise de reziduuri de pesticide. Produsele pot fi readuse de către clienţi în magazine în perioada 24.02.2023-17.03.2023.

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe, s-a depistat o depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se precizează în anunţ.

Este vorba de furnizorul ANDROS STIL SRL şi de LOT: 75416. Se dispune retragerea de la comercializare şi readucerea în magazine ale produselor în perioada 24.02.2023-17.03.2023.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienţilor să NU CONSUME ACEST PRODUS, se mai menţionează în comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...