Alertă falsă de incendiu uriaș la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Publicat: 11 iun. 2024, 11:36, de Cristian Matache, în News , ? cititori
Alertă falsă de incendiu uriaș la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Cu puțin timp înainte de ora prânzului, în presă au apărut informații că a fost un incendiu mare la Centrala Nucleară de la Cernavodă, la Unitatea 2  și că s-a evacuat clădirea turbinei.

Sursele PUTEREA ne-au informat că nu a fost niciun incendiu.

”Nu e niciun incendiu. A fost o mică problemă tehnică, dar nu s-a ajuns la niciun incendiu. Nu există nici un pericol. Acum totul funcționează normal. A fost o pompă de recirculare a apei normale, care a scos puțin fum. Sistemul este oricum redundant și a intrat în funcțiune altă pompă”.

Reacția Nuclearelectrica

”SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.
Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrală funcționând la putere nominală și în parametri normali.
Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată.”