Alertă în Marea Neagră! Atacuri asupra flotei Rusiei din Crimeea

Ucraina a atacat cu rachete cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, acuză ocupanții ruși din Crimeea.

Ucraina a comis vineri un atac cu rachetă furibund asupra cartierului general al Flotei ruse la Marea Neagră, acuză un oficial rus, iar înregistrări video surprind coloane mari de fum deasupra instalaţiei, la Sevastopol, în Crimeea anexată, relatează The Associated Press.

Guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaiev a anunţat că nu există informaţii despre victime.

Pompierii luptau împotriva unui incendiu, iar forţe de urgenţă suplimentare continuau să fie mobilizate, a anunţat el, ceea ce arată că este vorba despre un incendiu important.

Numeroase ambulanţe soseau la cartierul general al flotei, unde şrapnel era împrăștiat pe sute de metri, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Razvojaiev i-a avertizat pe locuitorii Sevastopolului că este posibil să aibă loc alt atac şi i-a îndemnat să nu iasă din clădiri sau să se ducă în centrul oraşului.

El a anunţat, ulterior, că nu mai exista niciun pericol de atac aerian, însă şi-a reiterat apelul ca locuitorii să nu se ducă în centrul oraşului.

El a mai anunţat că unele drumuri au fost închise şi că erau în curs ”eforturi speciale” pe care nu le-a precizat.

Oficiali ucraineni care au revendicat responsabilitatea unei serii de atacuri recente în Crimeea, nu au revendicat imediat acest atac.

Locuitori ai Sevastopolului declară presei ruse că au auzit explozii în aer şi că au văzut fum.

În imagini care circulă pe canale de Telegram din Ucraina apar nori de fum în zona falezei.

AP scrie că nu a putut verifica imediat aceste înregistrări video.

Acest atac are loc la o zi după ce Rusia a bombardat intensiv cu rachete şi artileria, oraşe în întreaga Ucraină, atacuri soldate cu cel puţin cinci morţi, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi lideri din Congres, la Washington, pentru a analiza un pachet suplimentar de ajutoare în valoare de 24 de miliarde de dolari.

Oraşul portuar Sevastopol este principala bază a Flotei ruse la Marea Neagră.

Ocupaţia rusă a acuzat săptămâna trecută Ucraina de atacarea unui şantier naval strategic la Sevastopol, soldat cu avarierea a două nave care se aflau în reparaţii şi care a incendiat instalaţia.

Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, este vizată tot mai frecvent de atacuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei în urmă cu peste 19 luni.

Atacul de la şantierul naval din Sevastopol a fost cel mai mare din ultimele săptămâni.

În Ucraina, un bărbat a fost ucis într-un bombardament la Herson, iar altul a fost rănit, a anunţat guvernatorul ucrainean Oleksandr Prohudin. ”Hersonul a fost neliniştiti de dimineaţă”, a anunţat el pe Telegram. Bombardamente ruseşti au provocat incendierea unui bloc şi a unui garaj.

În Herson au fost atacate 14 aşezări, a anunţat guvernatorul ucrainean Oleg Sînegubov. O casă a fost avariată, iar la Volceansk, în districtul Ciuguev, a izbucnit un incendiu. Nu s-au înregistrat victime, a anunţat guvernatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole