ALERTĂ în România. Bărbat suspect de antrax, internat în spital. De unde a luat virusul

Un bărbat din județul Alba a fost depistat cu antrax, acesta fiind internat imediat în spital pentru tratament. Medicii spun că viața acestuia nu este în pericol și că, cel mai probabil, ar fi contactat virusul de la animalele din gospodărie.

”Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunţite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”, informează, miercuri după-amiază, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Autoritățile sanitare din Alba au demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a îmbolnăvit bărbatul. Primele date arată că acesta ar fi contractat bacilul de la oile pe care de creşte în propria gospodărie.
”Bărbatul s-a prezentat la un spital din judeţ pentru investigaţii amănunţite la îndrumarea medicului de familie care a constatat o plagă veche, cu evoluţie nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului”, precizează DSP Alba.
Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în judeţul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.
Antraxul este o boală infecţioasă produsă de Bacillus anthracis, întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Boala poate fi letală dacă nu este depistată şi tratată la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...