Alexandru Mironov a rămas fără certificatul de revoluționar

Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului și Sportului în guvernul Văcăroiu și autor de cărți și emisiuni SF și despre știință a rămas fără certificatul de revoluționar. Decizia a fost luată de o comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru Problemele Revoluționarilor și poate fi contestată în instanță.

Membrii Comisiei speciale din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor susțin că nu există dovezi că Alexandru Mironov ar fi avut un rol decisiv la Revoluția din 1989, scrie G4 Media, care notează că Alexandru Mironov a participat la evenimentele din ‘89 la Radio România, unde era angajat.

În diferite funcții

Fost consilier al lui Ion Iliescu, Alexandru Mironov a fost numit în diferite funcții: în conducerea Institutului Revoluției Române sau ca ministru al Tineretului și Sportului între 1993 și 1996, în guvernul PSD condus de Nicolae Văcărăoiu.

În vârstă de 80 de ani, Alexandru Mironov e cunoscut și ca autor de cărți, articole și emisiuni SF.

Alexandru Mironov își va pierde certificatul de revoluționar cu rol determinant la Revoluție doar dacă instanța va pronunța o decizie finală în acest sens, potrivit Europa FM. Recent, și actorul Alexandru Arșinel a rămas fără certificatul de revoluționar, tot în urma unei decizii a Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. Acest lucru înseamnă și pierderea mai multor privilegii, cum ar fi indemnizația lunară și scutirea de taxe și impozite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole