Alexandru Sassu s-a stins din viață

Publicat: 25 sept. 2021, 14:49, de Ziarul Puterea, în POLITICĂ , ? cititori
Alexandru Sassu s-a stins din viață
Alexandru Sassu (INQUAM_Photos_George_Calin.)

Politicianul Alexandru Sassu s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani.

În iunie 2007, Alexandru Sassu a fost validat de camerele reunite ale parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General (interimar) și apoi începând cu data de 2 septembrie 2007, a fost confirmat oficial în funcția de Președinte – Director General al companiei publice de televiziune, SRTV (Televiziunea Română), fapt care s-a lovit de nemulțumirea lui Traian Băsescu, președintele României de la acea vreme. După ce a plecat din funcția de Președinte – Director General al SRTV, Alexandru Sassu a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic.

Alexandru Sassu a participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

Politicianul român Alexandru Sassu a fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003. Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat.

În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria.

Alexandru Sassu a mai fost ministru Pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

Politicianul a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.