Alexei Navalnîi a fost arestat în Rusia. Liderii lumii cer eliberarea

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat că agenţii l-au reţinut pe Navalnîi, cel mai cunoscut critic al preşedintelui Vladimir Putin, transmite agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Alexei Navalnîi a decis să se întoarcă acasă, deși știa că șansele de a fi arestat sunt foarte mari. Anterior plecării sale, se afla sub supraveghere din cauza unor dosare, iar absența de la întâlnirea periodică cu polițiștii ducea automat la arestare.

Lideri din toată lumea au cerut eliberarea lui Navalnîi, din SUA și Canada până la cei ai Uniunii Europene.

„Reținerea liderului opoziției ruse @Navalny la întoarcerea în Rusia după ce și-a revenit după Novichok otrăvirea este inacceptabilă. Represiunea împotriva opoziției, doar pentru că este opoziție, este pur nedemocratică”, scrie Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României.

Autoritățile ruse nu au reacționat la cererile internaționale. Între timp, poliția rusă a arestat mai mulți susținători ai lui Navalnîi care veniseră la aeroport să îl aștepte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...