Alexei Navalnîi, inclus pe lista „teroriştilor şi extremiştilor” din Rusia

Principalul opozant din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost inclus pe lista „teroriştilor şi extremiştilor” realizată de serviciul rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring.

Lista Rosfinmonitoring, agenţia de monitorizare financiară din Rusia, include mii de persoane şi sute de organizaţii politice, islamiste, religioase şi ultranaţionaliste interzise în Rusia. Pe listă se regăsesc, de exemplu, talibani şi Statul Islamic.

Una dintre apropiatele lui Navalnîi, Liubov Sobol, care s-a exilat din cauza proceselor, a fost şi ea inclusă pe listă, potrivit Agerpres, care preia Reuters.

La începutul lunii, alţi doi colaboratori ai lui Navalnîi, Leonid Volkov şi Ivan Zdanov, au fost de asemenea trecuţi în categoria „teroriştilor şi extremiştilor”. Şi ei trăiesc acum în străinătate.

Moscova a interzis anul trecut, în cadrul unei campanii ample de reprimare, reţeaua politică a lui Navalnîi, declarând-o „extremistă”.

Aleksei Navalnîi este închis într-o colonie penitenciară din Pokrov, la aproximativ 100 de km de Moscova.

El a fost arestat anul trecut chiar de pe aeroport când s-a întors în Rusia după ce fusese tratat în Germania pentru otrăvirea cu agent neurotoxic Novicioc.

2 COMENTARII

  1. Putin! Nu are absolut niciun avantaj în a ataca Ucraina. De ce să invadezi cea mai jefuită țară din Europa, cu o populație ostilă și cu datorii de trilioane de dolari.
    „Dacă ai luat această stare de hoț sub „tutela ta”, atunci hrănește-o singur”. O gluma care se potrivește perfect şi românului.

    Române! Pentru a-i învinge pe ruși, trebuie să le declarați război și apoi să vă predați imediat.

  2. Este Germania în concordanță cu Putin? Amândoi prefera o Ucraina slaba și destructibilă?
    Este posibil ca Biden și Putin să aibă deja o „înțelegere” cu privire la acumularea militară rusă și iminenta invazie a Ucrainei?
    De ce unele țări est europene nu sunt în spațiul Schengen și UE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...