Consilierul lui Vlad Voiculescu, în contradicție cu prefectul Capitalei: Se menține măsura închiderii magazinelor la ora 18:00 sau nu?

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că autorităţile nu vor renunţa la restricţiile impuse în Bucureşti şi consideră că măsura de închidere a magazinelor la ora 18:00 nu reprezintă „o schimbare atât de dramatică” în viaţa cetăţenilor, ci doar o „lipsă de confort”.

Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă aceste restricţii şi înţeleg importanţa lor. Nu sunt de fapt nişte restricţii, ci nişte limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunţa la aceste măsuri, pentru sunt menite să ne protejeze pe noi. Acţiunea a 2.000 de oameni, care nu înţeleg importanţa acestor măsuri, nu ne vor determina să le schimbăm. Magazinele nu se vor închide în Bucureşti, magazinele îşi vor schimba programul eventual. În unele ţări, şi dau un exemplu mai apropiat, Austria, în mod normal magazinele se închid la ora 18:00. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care eşti obişnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar închiderea magazinelor la ora 18:00 nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viaţa noastră. Este doar o lipsă de confort pe care o resimţim. Majoritatea oamenilor respectă aceste reguli. Nu sunt proteste masive, sunt proteste cu 1.500-2.000 de oameni şi câţiva sunt violenţi”, a declarat Alin Stoica într-o conferinţă de presă, alături de şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet şi comandantul Jandarmeriei Bucureşti, informează Agerpres.

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține contradictoriul. Acesta respinge idea conform căreia închiderea mai devreme a magazinelor este o măsură eficientă pentru combaterea pandemiei. El spune că soluțiile cele mai bune, potrivit mai multor studii, sunt interzicerea întâlnirilor în grupuri mici și închiderea școlilor.

 „Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare”, precizează acesta.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se declara în urmă cu câteva zile adeptul închiderii magazinelor, pentru a putea păstra școlile deschise.

Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, afirma Vlad Voiculescu înainte de anunțarea noilor restricții, potrivit Digi24.

Guvernul a aprobat noile restricții propuse de CNSU pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Printre acestea se numără restricții de circulație mai severe, în funcție de rata de infectare la mia de locuitori, dar și închiderea mai devreme a magazinelor în localitățile cu rate mari de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...