Alina Gorghiu confirmă: ”Creierul” afacerii cu adeverințe false tip CAR promovat ilegal la Senat. EXCLUSIV

Pe zi ce trece, scandalul adeverințelor false de tip CAR de la Senat cercetat de DIICOT scoate la lumină o mulțime de ilegalități a celor implicați, în special a șefei Biroului Audit, Aurelia Miulescu.

Auditul Senatului e auditat de… DIICOT

PUTEREA a semnalat faptul că la jumătatea lunii septembrie 2022, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Cercetările au evidențiat faptul că în perioada 2015-2022, mai multe persoane ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.700.000 de lei, adică circa 1.200.000 de euro. Însă, această inginerie financiară a fost patentată și pusă pe tapet de mai mulți angajați ai Senatului României.

Practic, cu ajutorul unor adeverințe false, dar având antetul Senatului, mai mulți angajați au obținut împrumuturi de la diverse unități de creditare tip CAR din București și din țară, unii plecând între timp din România.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova a precizat că printre persoanele cercetate pentru suspiciunea de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații se numără și următorii angajați ai Senatului: Stan Marina Carmen, Miulescu Aurelia, Deciu Marian Mihail, Cranja Elena, Radu Rada, Borosoiu Maria Claudia, Chifor Florin, Chifor Mirela, Radu Adrian Petrică, Anghel Mihaela, Nedelcu Nicolae Claudiu și  Călin Cristina Ana.

Ulterior, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a confirmat pentru PUTEREA că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova a ridicat o serie de documente care vizează eliberarea unor adeverințe de salarizare pentru o serie de angajați ai Senatului (https://www.puterea.ro/exclusiv-diicot-scaneaza-afacerea-de-peste-1-000-000-de-euro-a-adeverintelor-false-de-tip-car-de-la-senat/).

Doamna Aurelia Miulescu nu a susținut vreun concurs pentru funcția de șef birou la Biroul Audit”

Potrivit informațiilor noastre ”creierul” acestei inginerii financiare de la Senat a fost șefa Biroului Audit, Aurelia Miulescu. Conducerea Senatului în frunte cu Alina Gorghiu, dar mai ales secretarul general Mario Oprea, încercă să mușamalizeze acest scandal.

Însă, cel mai mult vor să o scoată basma curată pe șefa Biroului Audit din Senat, Aurelia Miulescu. Dar, suprinzător, conducerea Senatului au recunoscut în scris pentru PUTEREA că Aurelia Miulescu ocupă ilegal postul de Birou Audit din Senatul României.

”Doamna Aurelia Miulescu nu a susținut vreun concurs pentru funcția de șef birou la Biroul Audit, ci a fost reîncadrată în funcția publică de șef birou, prin ordin al secretarului general al Senatului cu nr. 1199/02.05.2011, numirea realizându-se în conformitate cu prevederile legale. Ordinul a fost emis ca urmare a obținerii avizului favorabil pentru ocuparea  funcției, potrivit Legii nr. 672/2002”, se precizează în răspunsul răspunsul Senatului pentru PUTEREA (vezi documentul în facsimil).

Practic, conducerea Senatului recunoaște că Aurelia Miulescu n-a dat concurs pentru șef birou la Biroul Audit, ci a fost numită.

Numirea în funcţiile publice parlamentare de conducere se face pe bază de concurs

Numai că numirea Aureliei Miulescu ca șef Birou Audit la Senat este ilegală întrucât nu s-au respectat prevederile Legii nr.7/2006 privind statutul funcționarul parlamentar. Astfel, la articolul 20 al acestei legi se menționează foarte clar: ”Numirea în funcţiile publice parlamentare de conducere se face pe bază de concurs, organizat de secretarul general al Camerei Deputaţilor sau Senatului, după caz, în limita posturilor vacante, potrivit normelor stabilite de Biroul permanent al fiecărei Camere a Parlamentului”.

Ca atare, Aurelia Miulescu nu putea ocupa funcția de șef Birou Audit decât prin concurs și nu prin numire de către secretarul general al Senatului. Așadar, auditul Senatului este pe mâini bune, adică este condus de o persoană care ilegal această funcție aflată în vizorul DIICOT pentru ingineria financiară cu adeverințe false de tip CAR.

Este totuși de neînțeles de ce secretarul general al Senatului, Mario Oprea, vrea să mușamalizeze cu orice preț acest scandal și PUTEREA a semnalat acest aspect (Mario Oprea vrea să mușamalizeze afacerea de peste 1.000.000 de euro a adeverințelor false de tip CAR de la Senat), deși  Aurelia Miulescu a obținut un număr de 20 de credite la 14 CAR-uri pentru care DIICOT a stabilit un prejudiciu de 857.000 lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...