Alina Gorghiu, gazda jurământului notarilor publici care au obținut definitivatul: Îi felicit și le urez succes!

Publicat: 12 iun. 2024, 17:20, de Corina Oprea, în Justitie , ? cititori
Alina Gorghiu, gazda jurământului notarilor publici care au obținut definitivatul: Îi felicit și le urez succes!
sursa: facebook

Alina Gorghiu a găzduit astăzi, în cadrul Ministerului Justiției, ceremonia de depunerea a jurământului celor 43 de notari publici care au promovat examenul de definitivat. Ce mesaj le-a transmis noilor angajați și cum a evidențiat importanța acestora în viața cetățenilor.

Alina Gorghiu, la jurământul noilor notari

Astăzi, la Ministerul Justiției, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului pentru cei 43 de notari publici care au promovat examenul de definitivat. Alina Gorghiu a participat la marele eveniment și a transmis un mesaj important pentru noii angajați, dar și pentru români, pe care îi încurajează să aibă încredere în cei care îi reprezintă.

Ministrul Justiției i-a felicitat și le-a urat succes noilor notari, subliniind importanța profesiei lor în viața de zi cu zi a cetățenilor. Notarii publici, fiind cea mai frecventată profesie juridică, joacă un rol esențial în asigurarea securității circuitului civil, de la cele mai simple până la cele mai complexe acte juridice.

Ministrul a accentuat importanța forțelor proaspete în acest domeniu și a subliniat necesitatea ca cetățenii și mediul de afaceri să aibă încredere în actele și procedurile notariale. De asemenea, a menționat că Ministerul Justiției este un partener de încredere al profesioniștilor din justiție și că relația excelentă cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România va continua și pe viitor.

„Am găzduit, azi, la Ministerul Justiției, ceremonia de depunerea a jurământului celor 43 de notari publici care au promovat examenul de definitivat. Îi felicit și le urez succes!

Notarul public face parte din cotidianul cetățenilor, fiind profesia juridică cea mai frecventată. De la cele mai simple și până cele mai complexe acte juridice, notarul are un rol deosebit în asigurarea securităţii circuitului civil. De aceea, sunt binevenite forțe proaspete.

Este important ca cetățenii și mediul de afaceri să aibă încredere în actele și procedurile notariale. Ministerul Justiției este un partener al profesioniștilor din justitie. Avem o relație foarte bună cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și așa va rămâne și pe viitor”, este mesajul ministrului.