Alina Gorghiu, mesaj de la summitul NATO: Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun

Publicat: 10 iul. 2024, 12:39, de Corina Oprea, în Justitie , ? cititori
Alina Gorghiu, mesaj de la summitul NATO: Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun
Alina Gorghiu, mesaj de la summitul NATO: Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun

În cadrul summitului NATO desfășurat la Washington, Alina Gorghiu a adus în atenție importanța majorării numărului de femei în domeniile de securitate. Ea a transmis un mesaj clar, argumentând că această inițiativă reprezintă un pas crucial spre un viitor cu mai puține conflicte armate.

Alina Gorghiu, susținătoare femeilor

Gorghiu a insistat ca justiția să ocupe un loc central în eforturile internaționale de implementare a agendei „Femeile, Pacea și Securitatea” (FPS). Ea a subliniat că speranța că se va face dreptate este ceea ce ajută oamenii să depășească traumele războiului.

În România, Ministerul Justiției este un exemplu remarcabil în acest sens, având peste 70% din angajați femei, ceea ce, în opinia sa, contribuie pozitiv la definirea justiției în țară.

Cu toate acestea, ministrul Justiției a subliniat că efortul de a integra mai multe femei în domenii legate de securitate este unul național. România, ca stat membru NATO, alocă 2,5% din PIB pentru apărare, o parte din aceste fonduri fiind direcționată către implementarea agendei FPS. Ea a anunțat, de asemenea, că în curând va fi adoptată a doua Strategie Națională pentru implementarea agendei FPS pentru perioada 2024-2028.

Alina Gorghiu a exprimat recunoștință față de Departamentul de Stat al SUA pentru invitația de a participa la masa rotundă pe tema „Femeile, Pacea și Securitatea”. Ea a subliniat că această temă este una de suflet pentru ea, menționând că luptă de peste 20 de ani pentru a asigura egalitatea între femei și bărbați în România, din toate punctele de vedere.

„Am cerut ca justiția să ocupe un rol central în eforturile internaționale de a implementa agenda „Femeile, Pacea și Securitatea”. Ce încurajează oamenii să depășească trauma războiului este speranța că se va face dreptate. În Ministerul Justiției, peste 70% din angajați sunt femei. Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun.

Însă efortul de a avea mai multe femei în domenii legate de securitate este național. Suntem stat #NATO care alocă 2,5% PIB pentru apărare. O parte merge în implementarea agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru implementarea agendei FPS (2024-2028)”, transmite Alina Gorghiu pe Facebook.

Alina Gorghiu a mărturisit că este mândră de faptul că femeile se bucură de recunoaștere și, cu mândrie, spune asta direct din Statele Unite ale Americii.