Alina Gorghiu: „Un proiect cu PSD-ul este un proiect sănătos

Deși recunoaște că din cauza PSD a pierdut PNL procente bune, ministrul Justiției consideră că alianța cu social democrații era „singura formulă” de stabilitate.

Întrebată la ce scor se află în prezent PNL în sondaje, Alina Gorghiu a explicat că liberalii au „în jur de 20 de procente”. Ministrul a explicat apoi urmările asocierii PNL cu PSD.

„Cred că e important că până la urmă proiectul ăsta a fost făcut pentru ideea de stabilitate. Că am trecut prin momente dificile, nu e un secret, că a fost pandemie, ne-am ajutat, că a fost război, ne-am ajutat. Factorul stabilitate a construit credibilitatea României în plan extern. Gândiți-vă la poziția partenerilor și la opinia lor dacă aveam o Românie focar de instabilitate în regiune. Beneficiul pe care îl are țara este indirect și beneficiul liberalilor. Stabilitatea asta sigur a fost un lucru… Uneori costul politic nu se traduce neapărat într-o pierdere a partidului. Dacă întrebarea este dacă a pierdut PNL procente ca urmare a asocierii cu PSD, sigur, ca să fiu la fel de directă și scurtă cu răspunsul. Dar dacă mă întrebați dacă a meritat această asociere, eu vă spun că da. Era singura formulă cu care puteam asigura stabilitatea României,” a precizat ministrul.

Gorghiu a explicat apoi că este în favoarea listelor separate pentru alegerile din 2024 însă există voci în PNL care ar dori ca acestea să fie la comun cu PSD pentru a continua această alianță.

„Dacă mă întrebaţi cum văd eu viitorul sau care ar fi opţiunea mea de viitor… Aici, am văzut că sunt voci în PNL, la nivel de conducere, care spun: un proiect cu PSD-ul este un proiect sănătos. Eu cred că această construcţie va fi cea care va continua după 2024, cu un PNL şi un PSD la guvernare. Opţiunea mea politică este reprezentată de listele separate. Eu îmi doresc să avem liste separate. Fiecare partid are un anumit tipic de electorat, are mesaje care sigur cu nu se pretează la celălalt electorat. Dar asta nu exclude posibilitatea unei coaliții ulterioare, în 2024, în guvernare, așa cum funcționăm și acum,” a mai relatat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole