Alocațiile nu vor fi dublate de la 1 august/ Anunțul premierului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că alocațiile pentru copii nu se vor dubla de la 1 august, așa cum prevede legea, pentru că Guvernul nu are bani, după ce Curtea Constituțională a României a respins sesizarea de neconstituționalitate a Guvernului privind legea dublării alocațiilor.
„Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanțe, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizarea Guvernului Orban cu privire la Legea privind dublarea alocațiilor.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat la mijlocul lunii iunie că Guvernul va ataca această lege la CCR fiindcă parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanțare pentru dublarea alocațiilor.

În 14 ianuarie,președintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor, iar pe 16 ianuarie Guvernul a amânat, prin OUG, dublarea alocațiilor până pe 1 august însă legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a fost respinsă de Parlament.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...