Alocațiile nu vor fi dublate de la 1 august/ Anunțul premierului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că alocațiile pentru copii nu se vor dubla de la 1 august, așa cum prevede legea, pentru că Guvernul nu are bani, după ce Curtea Constituțională a României a respins sesizarea de neconstituționalitate a Guvernului privind legea dublării alocațiilor.

„Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanțe, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizarea Guvernului Orban cu privire la Legea privind dublarea alocațiilor.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat la mijlocul lunii iunie că Guvernul va ataca această lege la CCR fiindcă parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanțare pentru dublarea alocațiilor.

În 14 ianuarie,președintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor, iar pe 16 ianuarie Guvernul a amânat, prin OUG, dublarea alocațiilor până pe 1 august însă legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a fost respinsă de Parlament.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...