Alocațiile nu vor fi dublate de la 1 august/ Anunțul premierului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că alocațiile pentru copii nu se vor dubla de la 1 august, așa cum prevede legea, pentru că Guvernul nu are bani, după ce Curtea Constituțională a României a respins sesizarea de neconstituționalitate a Guvernului privind legea dublării alocațiilor.

„Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanțe, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizarea Guvernului Orban cu privire la Legea privind dublarea alocațiilor.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat la mijlocul lunii iunie că Guvernul va ataca această lege la CCR fiindcă parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanțare pentru dublarea alocațiilor.

În 14 ianuarie,președintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor, iar pe 16 ianuarie Guvernul a amânat, prin OUG, dublarea alocațiilor până pe 1 august însă legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a fost respinsă de Parlament.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole