Măști neconforme descoperite de inspectorii ANPC

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene.

Acestea au fost semnalate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituția abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare.

Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, Președintele ANPC.

ANPC este în permanentă alertă în ceea ce privește piața de bunuri și servicii, mai ales cele absolut necesare în această perioadă marcată de pandemia Covid-19.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca înainte de a introduce la comercializare astfel de produse să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măștile comercializate în spațiul UE. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole