Alți 14 cetățeni români au ajuns pe aeroportul din Kabul și pot fi evacuați din Afganistan

Publicat: 20 aug. 2021, 10:03, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Alți 14 cetățeni români au ajuns pe aeroportul din Kabul și pot fi evacuați din Afganistan

În cursul dimineții de 20 august 2021 un grup format din 14 cetățeni români a fost transferat în incinta Aeroportului internațional din Kabul, informează reprezentanții MAE. Cetățenii români sunt în siguranță în incinta aeroportului, fiind pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană.

Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare.https://31c9e1ec439f231378da2f871b21d85c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Acești 14 cetățeni români vor putea astfel să fie evacuați cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare românești staționată în prezent la Islamabad.