Ambasadoarea Franţei în România: „Avem nevoie de contactul cu artiştii”

Ambasadoarei Franţei la Bucureşti, Laurence Auer (foto), a fost prezentă la evenimentul care a marcat redeschiderea cinematografului „Elvire Popesco” din Capitală.

Ambasadoarea a mărturisit, în cadrul unui discurs, că în perioada pandemiei i-au lipsit „teribil” evenimentele culturale cu spectatori. Diplomatul a apreciat că în prezent există o „oboseală a interacţiunii prin intermediul unui ecran”.

Avem nevoie de o experienţă colectivă, de asemenea, avem nevoie de contactul cu artiştii şi suntem foarte fericiţi (…). Sunt momente foarte importante pentru societate, dar şi pentru artişti, pentru că trebuie să conştientizăm că avem nevoie de cultură, avem nevoie ca ei să creeze„, a subliniat Laurence Auer.

Cel mai frecventat cinema cu un singur ecran

În sala de cinema, diplomatul i-a salutat pe cei veniţi să vadă filmul ce a marcat revenirea la programul obişnuit. „Este minunat să ne putem revedea în faţa marelui ecran„, a spus ambasadoarea. Ea a amintit că „Elvire Popesco” a avut, în 2020, peste 25.000 de spectatori şi a fost astfel „cel mai frecventat cinema cu un singur ecran din România pentru al treilea an consecutiv”.

Filmul care a redeschis cinematograful bucureştean a fost câştigătorul trofeului Ursul de Aur 2021 – „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc„, de Radu Jude. „Filmul este o satiră socială, cu umor negru şi una dintre rarele producţii filmate în totalitate în timpul pandemiei, aici, la Bucureşti„, a spus Laurence Auer.

Programul primelor proiecţii la Cinema „Elvire Popesco” este disponibil online pe: bit.ly/CinemaElvirePopesco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole