Ambasadorul Israelului la ONU acuză Hamas că a premeditat conflictul pentru a începe un război

Ambasadorul israelian în SUA şi la ONU, Gilad Erdan, a acuzat duminică mişcarea palestiniană Hamas că a „premeditat” un război cu Israelul şi că doreşte „să preia puterea în Cisiordania”, declaraţie făcută în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliul de Securitate privind Orientul Mijlociu, relatează AFP.

„Hamas a ales să accelereze tensiunile, folosite ca pretext, pentru a începe acest război” cu Israelul, a declarat diplomatul israelian, citând o „manipulare palestiniană”.

Nu există „nicio justificare pentru tirul de rachete împotriva civililor”, a subliniat el. Palestinienii „folosesc scuturi umane”, crescând numărul victimelor civile, a spus Gilad Erdan.

El a cerut Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile cu rachetă, în timp ce cei 15 membri ai săi s-au străduit timp de o săptămână să convină asupra unei declaraţii comune.

Potrivit ambasadorului israelian, care a salutat sprijinul acordat ţării sale de către Statele Unite, statul evreu nu are „altă opţiune” decât să răspundă atacurilor palestinienilor pentru a le opri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Dezastrul demografic din România. Regiunea Centru a pierdut un întreg județ

Invidiată de mulți pentru polul economic creat în jurul municipiului Cluj - Napoca, nici măcar Regiunea de dezvoltare Centru nu a scăpat de dezastrul...