Ambasadorul Rusiei la București: „Oamenii întreabă dacă le dăm oportunitatea să primească vaccinul rusesc”

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, spune că România nu este interesată de vaccinul Sputnik V: „Guvernul român nu s-a adresat părții ruse”, spune ambasadorul.

Aprobarea vaccinului Sputnik în Uniunea Europeană ar putea veni la finalul lui martie, atunci când Agenţia Europeană a Medicamentului va termina analiza datelor.

„Toate întrebările legate de poziția guvernului României au primit răspuns de la domnul Cîțu, alaltăieri. A spus că guvernul român nu s-a adresat părții ruse ca să primească acest vaccin pentru uz în România. Multe scrisori personale, e-mailuri, au venit la Ambasadă și ne cer să le oferim vaccinul rusesc. Pentru moment, nu este posibil, pentru că forul european, Agenția Europeană pentru Medicament. Partea rusă s-a adresat autorităților europene, singurele care pot decide dacă permit sau nu certificarea vaccinului în UE. Conform unor informații preliminare pe care le avem în acest moment, decizia finală va fi luată la sfârșitul lui martie. Care va fi ea, vom vedea”, a spus Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse, într-o conferință de presă susținută pe Zoom.

25 de ţări din lume folosesc deja sau pregătesc campania de vaccinare cu Sputnik.

Ungaria, de exemplu, nu a mai aşteptat aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului. Imunizările cu serul rusesc vor începe la Budapesta. 560 de medici de familie vor selecta câte 5 pacienţi cărora le vor administra vaccinul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...