Ambasadorul SUA la ONU: Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului este o farsă

Publicat: 05 apr. 2022, 11:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Ambasadorul SUA la ONU: Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului este o farsă

Este momentul pentru Adunarea Generală a ONU să suspende Rusia din forul Organizației. Declarația îi aparține ambasadorului SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, aflată în vizită la București.

Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului este o farsă, afirmă Linda Thomas. Statele Unite vor cere Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite să suspende Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, continuă aceasta.

Un vot cu o majoritate de două treimi al celor 193 de membri ai adunării de la New York poate suspenda un stat din consiliu pentru că a comis în mod constant încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului în timpul mandatului său de membru. Ambasadorul SUA la ONU spune că armata rusă a comis crime de război în Ucraina și a adăugat că atacurile brutale asupra civililor au șocat o lume întreagă.

În vizită la București

Vedem în fiecare zi relatări despre cât de puțin le pasă de drepturile omului. Nu trebuie să permitem Rusiei să îşi folosească rolul în Consiliu ca instrument de propagandă, a mai precizat diplomatul.

Rusia este izolată în consiliul de securitate al ONU, au drept de veto, dar nu ne pot amuţi, nu pot să ne anuleze prin veto unitatea pe care am creat-o în Consiliul de Securitate”, spune ambasadorul SUA la ONU.

Linda Thomas-Greenfield se află în vizită la București, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, dar și cu refugiați ucraineni la Gara de Nord.