Amendă de 200.000 lei pentru un cunoscut retailer în ziua de 1 decembrie. Mizerie mare

Rețeaua Remarkt Magazine, fostul lanț Real, a fost amendată cu 200.000 lei, din cauza neregulilor constatate la un magazin din Oradea, în urma unui control efectuat de inspectorii ANPC chiar în ziua de 1 decembrie.  

Spații de expunere a produselor refrigerate și congelate murdare, neigienizate, dar și depuneri de mâzgă, praf, lichide scurse, resturi de produse, impurități sunt doar câteva din deficiențele constatate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bihor.

De asemenea, s-a mai constatat folosirea unei mese calde de păstrare a preparatelor și a echipamentului grill neigienizate, cu depuneri de grăsime, arsuri, resturi de alimente. S-a mai constatat și existența unor pachete – cadou de sărbători – care nu aveau menționate pe ambalajul colectiv ingredientele produselor componente și substanțele cu caracter alergen sau care pot provoca intolerante alimentare, potrivit Bihon.ro.

„În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Bihor au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme, în valoare de peste 5.000 lei și temporar, produse în valoare de circa 97.000 lei. Totodată, au fost oprite temporar de la funcționare, până la remedierea deficiențelor, spațiile de expunere și echipamentele care necesită igienizare”,  a declarat  Giani Bura, comisar șef adjunct la CJPC Bihor.

Remarkt Magazine este un jucător mai nou pe piața din România, care a fost construit pe bazele a două magazine Real, hipermarketurile din Arad, Constanța, Suceava și Oradea. Rețeaua include la acest moment 2 hypermarketuri, șase magazine de proximitate și două outleturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...