Amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru comerțul ilicit de mărfuri și produse contrafăcute

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat, în perioada 20-22 decembrie, 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 563.170 de lei, pentru comerţ ilicit cu mărfuri şi produse contrafăcute specifice sărbătorilor de iarnă.

Totodată, au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare totală de peste 2,2 milioane de lei.

„Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul unităţilor teritoriale de poliţie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), au acţionat pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu mărfuri şi produse contrafăcute, destinate consumului general, în special cele specifice sărbătorilor de iarnă”, informează un comunicat al IGPR.

Structurile de investigare a criminalităţii economice din teritoriu au organizat şi desfăşurat 112 acţiuni punctuale de verificare, fiind vizate 894 de obiective (57 de unităţi de vânzare angro, 639 de unităţi de vânzare cu amănuntul, 44 de mijloace de transport şi 154 de persoane fizice).

„Au fost constatate 310 infracţiuni, dintre care 276 prevăzute de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, două prevăzute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, zece la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, 15 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal şi şapte infracţiuni încadrate la alte acte normative, fiind întocmite 199 de dosare penale”, arată sursa citată.

La acţiuni, alături de poliţişti, au participat şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii de control, precum Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Poliţia Locală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum s-a îmbogățit peste noapte Pescobar. Taverna Racilor a încasat peste...

Pescobar, cunoscut și sub numele de "Taverna Racilor," este în centrul atenției pentru motive care au stârnit indignare și dezgust în rândul consumatorilor din...