Amenzi în valoare totală de 140.000 de lei pentru Taverna Racilor din Herăstrău

Protecţia Consumatorilor a dat o serie de amenzi în valoare totală de 140.000 de lei restaurantului Taverna Racilor, Herăstrău, în urma mai multor controale efectuate în acest local, timp de trei luni și jumătate.

Produse expirate, mizerie, muște, spații de lucru neigienizate, lipsa autorizației de la Primărie, praf și alimente nedepozitate la temperatura optimă – toate aceste nereguli au fost descoperite de reprezentanții Comisariatului Regional pentru Proiecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov, în perioada 1 iunie-15 septembrie, când au fost făcute mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor.

Inițial, administrată de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL, Taverna Racilor a fost găsită cu mari probleme de igienă în ultimele luni. Astfel, la controalele din 1 iunie, inspectorii CRPCR au dat 25.000 de lei amendă și au oprit definitiv de la comercializare 156 de kilograme de produse alimentare închizând temporar unitatea până la remedierea eficiențelor. Mai târziu, la data de 22 iunie a.c., inspectorii au mai dat o amendă în valoare de 75.000 de lei și au oprit definitiv de la comercializare alte 84 de kilograme de produse alimentare şi au închis unitatea, din nou temporar, până la remedierea deficiențelor.

În 28 iunie a fost emisă decizia numărul 259, de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni, pentru SC Nedsea SRL, numai că între timp Taverna Racului a trecut în administrarea SC Commercial Diplomatic Club SRL. În urma unui nou control au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 186 de kilograme de produse alimentare neconforme.

Saga cu amenzi-retragere de la comercializare și închiderea temporară a continuat și în următoarele două luni, cea mai recentă acțiune datând din 15 septembrie a.c.. În trei luni și jumătate, suma totală a amenzilor a ajuns la 140.000 de lei și unitatea tot nu a fost încă închisă.

Acum, inspectorii CRPCR au menționat că vor face adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică și propun închiderea restaurantului timp de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole