Ana Blandiana la festival în Franța

Publicat: 21 iul. 2022, 10:44, de Nina Marcu, în Cultură , ? cititori
Ana Blandiana la festival în Franța

Între 22 și 30 iulie, Festivalul Internațional de Poezie Voix Vives de Méditerranée en Méditerranée din Franța va sărbători în Sète cea de-a 25-a ediție. Festivalul s-a adresat, chiar de la înființare, poeților din jurul Mediteranei, pentru că a vrut să pună în valoare și poezia contemporană a altor regiuni.

Anul acesta, este invitată și poeta Ana Blandiana care, pe perioada celor nouă zile de desfășurare a evenimentului va participa la lecturi și dezbateri în mai multe locuri (grădini publice sau private, capelă, parvis, străzi, situri de patrimoniu). La ședințe vor fi prezentate două noi colecții ale poeziilor sale.

Ana Blandiana (pe numele real Otilia Valeria Rusan) este autoarea a 31 de cărți de poezie, proză, eseuri scrise în limba română și traduse în 26 de limbi. A primit mai multe premii naționale și internaționale, inclusiv Herder Preis (Viena), Coroana de Aur Struga, Premiul Griffin pentru excelență în poezie (Toronto) și a fost nominalizată în 2016 la Gdansk, Polonia, Poet european al Libertății.

Participarea Anei Blandiana la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie Voces of Sète este susținută de către Institutul Cultural Român.