ANAF avertizează: nu deschideți e-mailurile primite de la info@anaf.ro. Sunt spam-uri trimise de hackeri

Agenția Națională de de Administrare Fiscală avertizează contribuabilii să nu deschidă e-mailurile primite de la adresa de email info@anaf.ro, pentru că nu sunt trimise de către instituție, ci de către hackeri care fură datele din calculatoare sau telefoane mobile.

Mesajele false utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). „Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro!”, avertizează ANAF,  într-un comunicat de presă.

Foarte mulți contribuabili au primit aceste e-mailuri false, care conțin inclusiv fișiere, care odată deschise, virusează calculatorul sau telefonul de pe care sunt deschise.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

Este un mesaj nesolicitat. În cazul în care primiți spam-uri pe email, este bine să evitați să le deschideți.

Pentru evitarea virusării calculatorului, este recomandat să nu trimiteți și să nu deschideți fișiere .exe sau .doc, decât dacă sunteți siguri că provin dintr-o sursă sigură. Acestea sunt modurile tipice de infectare cu viruși. Faptul că aveți instalat antivirus nu este suficient pentru protecția maximă a dispozitivelor IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...