ANAF lansează un magazin virtual pentru vânzarea bunurilor confiscate. Cum poți cumpăra online

Publicat: 29 mai 2024, 07:31, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
ANAF lansează un magazin virtual pentru vânzarea bunurilor confiscate. Cum poți cumpăra online

ANAF își extinde prezența online prin deschiderea unui magazin virtual. Această inițiativă reprezintă o schimbare importantă în modul în care românii pot accesa și cumpăra bunurile confiscate de Fisc. Ce înseamnă, de fapt, această inițiativă a instituției.

Românii vor avea acum un acces mai facil la obiectele confiscate de ANAF în timpul controalelor. Aceste bunuri vor fi disponibile prin intermediul unui magazin online, special creat în acest scop.

În cadrul acestui magazin virtual, toate bunurile confiscate de Fisc vor fi vândute prin licitație. Aceasta va oferi oportunitatea celor interesați să achiziționeze produse la prețuri competitive. În plus, după a treia licitație, bunurile mai scumpe vor beneficia de reduceri de 50%, facilitând accesul și pentru cei cu un buget mai restrâns.

ANAF va avea o platformă online de vânzare a bunurilor confiscate

Ministerul de Finanțe a anunțat planul de a dezvolta o platformă online unde vor fi listate toate bunurile confiscate de ANAF și puse în vânzare. Scopul acestei inițiative este de a recupera prejudiciile aduse statului român de către cei care evită obligațiile fiscale.

În prezent, licitațiile sunt organizate doar în format fizic, iar anunțurile referitoare la bunuri valoroase vândute la prețuri reduse sunt dificil de găsit pe site-ul instituției. Bunurile scoase la licitație și afișate pe pagina web a ANAF provin de la cei care au datorii la Fisc. Printre cele mai căutate obiecte se numără autoturismele și terenurile.

De asemenea, la licitație ajung și produse mai scumpe, cum ar fi avioane, vagoane de tren, imobile și mașini de lux. Uneori, aceste obiecte sunt vândute la mai puțin de jumătate din valoarea lor de piață.

De exemplu, săptămâna trecută, ANAF a obținut aproximativ 1.400.000 de lei din vânzarea metalelor și pietrelor prețioase.

În zilele următoare, vor fi scoase la licitație șase imobile, evaluate la aproape două milioane de lei. Pentru a profita de aceste oferte, trebuie să accesați secțiunea „Anunțuri” de pe site-ul ANAF, unde veți găsi listele cu bunurile sechestrate valorificate prin licitație, organizate pe județe.

Prețul se reduce cu 50% la a treia licitație

În situația în care un bun ajunge la a doua licitație, prețul este redus cu 25%. La a treia licitație, reducerea ajunge la 50%. Cu toate acestea, identificarea acestor licitații poate fi uneori o provocare.

În plus față de site-ul web, ANAF a creat și o pagină pe o rețea de socializare unde sunt publicate frecvent fotografii cu obiectele confiscate.