ANAF vinde pietre prețioase și aur, confiscate, pentru recuperarea prejudiciilor fiscale

Publicat: 09 iun. 2024, 14:13, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
ANAF vinde pietre prețioase și aur, confiscate, pentru recuperarea prejudiciilor fiscale

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus în vânzare, prin intermediul unor licitații, seturi de pietre prețioase și bijuterii din aur și argint, confiscate de la rău platnici, pentru recuperarea unor prejudicii fiscale, provocate de firme și persoane fizice.

ANAF va valorifica bunurile prin vânzare directă sau scoaterea la licitație a bijuteriilor confiscate, preluate ulterior în posesia statului.

În licitațiile organizate în luna iunie, ANAF pune în vânzare peste 700 de grame de rubine și bijuterii din aur și argint, estimate la mai mult de 10.000 de euro

,,ANAF, prin Direcția operativă valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr. 6 cu sediul în Oradea, scoate la vânzare directă, începând cu data de 10 iunie, peste 700 de grame de rubine naturale. Pietrele prețioase sunt tip cabușon oval, culoare roșie-violacee, au o calitate lustruire medie și defecte vizibile cu lupa. Diametrul este între 6×3 și 9×6. Acestea se află depozitate la Trezoreria Cluj-Napoca”, se precizează într-un comunicat al instituției.

Vânzarea prin licitație va fi organizată pe 20 iunie, prin Direcția operativă valorificare bunuri confiscate a ANAF – Serviciul teritorial de valorificare, la sediul din Târgu Jiu.

Vor fi licitate 295,20 grame bijuterii din aur – inele, brățări, cercei, pendative, cruciulițe, lănțișoare, 229,64 grame bijuterii din argint – cercei, pendative, la un preț de pornire de 51.255,45 lei, cu TVA inclus.

ANAF precizează că la licitaţie pot participa persoane fizice sau juridice autorizate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor precum şi alte persoane fizice care declară pe propria răspundere că efectuează achiziţia în scop personal, şi nu pentru a fi comercializate.