Analiză: „Românii pun mai mult preț pe sănătatea lor, dovadă fiind cererea crescută pentru serviciile medicale private”

Cifra de afaceri a pieței serviciilor medicale private din țară a crescut cu 18% în anul 2019 față de anul precedent și cu aproape 330% peste nivelul din 2010. Pentru anul pandemiei, cifra de afaceri este estimată în jur de 15 miliarde de lei comparativ cu 14 miliarde de lei în 2019. Acest lucru se va datora eforturilor spitalelor publice de a direcționa pacienții cu COVID-19 spre tratament în sectorul privat.

Într-o analiză, specialiștii de la KeysFin au observat că rezultatul net (profit minus pierdere netă) al furnizorilor de servicii medicale private a crescut cu 30% în 2019 față de 2018 și a fost de aproape 37 de ori mai mare decât în anul 2010. Asta se datorează calității servicilor oferite din sectorul privat, aparaturii performante și a condițiilor de tratament/intervenții/consult.

„Românii   pun  mai   mult   preț   pe  sănătatea   lor,   dovadă   fiind  cifrele   în   creștere  înregistrate   de operatorii medicali privați, iar acest trend ascedent va continua pe termen lung, astfel că, putem spune  cu  siguranță că  profesionalismul  și investițiile în  medicină  vin la  pachet  cu  business-uri sustenabile.  Totuși,  rămâne  de  văzut  ce  se  va  întampla  cu  sistemul  public  de  sănătate,  iar  o schemă public-privată care să răspundă real, pe termen mediu și lung, cererii tot mai mari de servicii medicale este nu doar oportună, ci și necesară”, a explicat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin.

Piața serviciilor medicale private este una dintre puținele domenii în care numărul de companii a crescut semnificativ, cu 10% mai mult în 2019 față de anul precedent și cu aproape 117% față de anul 2010. Pentru anul 2020, specialiștii de la KeysFin estimează un avans de aproape 6%, cu alte cuvinte aproape 22,5 mii de companii.

Companiile medicale private precum Regina Maria, MedLife și Sanador, se află în topul celor care oferă cele mai bune servicii medicale private, însumând aproape 21% din valoarea pieței, pe plan local.

Potrivit ultimelor date statistice, România a alocat măsurilor de combatere a efectelor COVID-19 cel mai mic procent din PIB din regiune (5,4%) comparativ cu Bulgaria (6,7% din PIB), Ungaria (8,5%), Polonia (11,7%), Cehia (20%).

KeysFin este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business information din țară.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat promulgarea legii anti-violență

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, marchează un moment semnificativ, anunțând promulgarea legii care ratifică Convenția nr. 190/2019 a Organizației Internaționale a...

Cătălin Cîrstoiu își ia concediu de la spital. Nu crede că...

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Alianței PSD - PNL la Primăria Capitalei, spune că el este convins că bucureștenii își doresc un primar...