Analiză: „Românii pun mai mult preț pe sănătatea lor, dovadă fiind cererea crescută pentru serviciile medicale private”

Cifra de afaceri a pieței serviciilor medicale private din țară a crescut cu 18% în anul 2019 față de anul precedent și cu aproape 330% peste nivelul din 2010. Pentru anul pandemiei, cifra de afaceri este estimată în jur de 15 miliarde de lei comparativ cu 14 miliarde de lei în 2019. Acest lucru se va datora eforturilor spitalelor publice de a direcționa pacienții cu COVID-19 spre tratament în sectorul privat.

Într-o analiză, specialiștii de la KeysFin au observat că rezultatul net (profit minus pierdere netă) al furnizorilor de servicii medicale private a crescut cu 30% în 2019 față de 2018 și a fost de aproape 37 de ori mai mare decât în anul 2010. Asta se datorează calității servicilor oferite din sectorul privat, aparaturii performante și a condițiilor de tratament/intervenții/consult.

„Românii   pun  mai   mult   preț   pe  sănătatea   lor,   dovadă   fiind  cifrele   în   creștere  înregistrate   de operatorii medicali privați, iar acest trend ascedent va continua pe termen lung, astfel că, putem spune  cu  siguranță că  profesionalismul  și investițiile în  medicină  vin la  pachet  cu  business-uri sustenabile.  Totuși,  rămâne  de  văzut  ce  se  va  întampla  cu  sistemul  public  de  sănătate,  iar  o schemă public-privată care să răspundă real, pe termen mediu și lung, cererii tot mai mari de servicii medicale este nu doar oportună, ci și necesară”, a explicat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin.

Piața serviciilor medicale private este una dintre puținele domenii în care numărul de companii a crescut semnificativ, cu 10% mai mult în 2019 față de anul precedent și cu aproape 117% față de anul 2010. Pentru anul 2020, specialiștii de la KeysFin estimează un avans de aproape 6%, cu alte cuvinte aproape 22,5 mii de companii.

Companiile medicale private precum Regina Maria, MedLife și Sanador, se află în topul celor care oferă cele mai bune servicii medicale private, însumând aproape 21% din valoarea pieței, pe plan local.

Potrivit ultimelor date statistice, România a alocat măsurilor de combatere a efectelor COVID-19 cel mai mic procent din PIB din regiune (5,4%) comparativ cu Bulgaria (6,7% din PIB), Ungaria (8,5%), Polonia (11,7%), Cehia (20%).

KeysFin este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business information din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...