ANAT: Circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion

Circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion, iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată în prima săptămână a lunii decembrie, anunță Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

La intern, românii optează pentru staţiuni montane, în special Poiana Braşov, urmată de Sinaia, Buşteni şi Predeal. Ca staţiuni balneoclimaterice, cele mai solicitate sunt Băile Felix, Băile Herculane şi Sovata.

De asemenea, agenţiile de turism înregistrează vânzări şi pentru destinaţiile de turism rural şi agroturism, preponderent pentru zona Bran – Moieciu – Fundata, dar şi pentru Bucovina şi Maramureş.

“În general, pe partea de turism intern nu există o diferenţiere foarte mare între preferinţele de Revelion şi de Crăciun, însă de Crăciun se observă o solicitare mai mare pe partea de turism rural şi agroturism, românii dorind obiceiuri, colinde, tradiţii şi atmosferă”, se arată înt-un comunicat al ANAT.

Destinațiile externe preferate

Preferinţele de călătorie ale turiştilor români pentru perioada sărbătorilor de iarnă se îndreaptă către Egipt, cea mai vândută destinaţie externă, urmată de Turcia, Grecia, Emiratele Arabe Unite, Maldive, Republica Dominicană, Republica Capului Verde, Tanzania, Kenya, potrivit unui studiu realizat de ANAT.

Totodată, ANAT informează turiştii că certificatul verde digital este acum operaţional în toate ţările UE şi în 18 ţări (şi teritorii) non-UE.

Statele non-UE care acceptă certificatul verde sunt în prezent Albania, Andorra, Armenia, Elveţia, Insulele Feroe, Islanda, Israel, Liechstenstein, Marea Britanie, Maroc, Macedonia de Nord, Monaco, Norvegia, Panama, San Marino, Turcia şi Ucraina, notează ANAT. Unele state solicită şi persoanelor vaccinate test PCR înainte de sosire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...