Anca Surugiu vrea să facă un bloc de 4 etaje pe Kiseleff, cu toate normele PUG depășite

Omul de afaceri Anca Surugiu a depus la Primăria Municipiului București, în 2019, documentația pentru obținerea unui PUZ pentru dezvoltarea unui bloc de 4 etaje pe un teren de circa 3.800 mp de pe bulevardul Kiseleff, în apropiere de ambasada Suediei. Dată fiind zona, e de așteptat ca viitoarele apartamente să fie de lux, piață foarte puțin afectată de pandemia de coronavirus. Problema e că toate normele metodologice impuse de PUG sunt încălcate.

Potrivit documentelor cercetate de Puterea.ro, proiectul va avea un POT de 48%, un CUT de 2,6 și o înălțime maximă de 19 etaje, blocul cu circa 50 de apartamente urmând să aibă 2 subsoluri, parter, 3 etaje, etajul 4 va fi retras, iar 30% din suprafața de 3.800 mp va fi dedicată spațiilor verzi. Toate cifrele depășesc prevederile PUG-ului Capitalei, care indică în zonă un POT maxim de 40%, un CUT maxim de 0,9 pentru clădiri cu un etaj și de 1,3 pentru 2 etaje, iar numărul de etaje e dublu față de indicațiile PUG, care oferă 2 etaje, în vreme ce proiectul prevede construcția a 4 etaje. De asemenea, înălțimea blocului e, pe hârtie, de 19 metri, cu 6 metri peste reglementările din PUG.

Anca Surugiu a fost implicată şi în dezvoltarea, în 2017, a unui alt proiect de lux pe strada Mircea Eliade, în apropiere de ambasada Kuweitului, prin firma Alex Global, unde compania sa, Business Management System, deține circa 21% dintre acțiuni. Aceasta, scria presa vremii, era parteneră cu oamenii de afaceri Dan Petrescu care, potrivit informaţiilor din mediul de afaceri, ar fi fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar. Aparent, acesta deţine circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker și Auchan.

Afaceri cu Radu Berceanu

Un alt partener ar fi fost Nicolae Ghinea, un investitor român la fel de discret ca și Dan Petrescu. El a înființat, în anii ’90, lanțul de magazine NIC, pe care l-a vândut, acum câțiva ani, către Mega Image. De asemenea, este implicat în dezvoltări imobiliare în București.

Din afacere a făcut parte inițial și Radu Berceanu, prin fii săi Victor și Andrei, dar acesta și-a vândut partea și a ieșit, din cauza lentorii cu care se obțineau aprobările necesare. Acest proiect, amplasat pe Mircea Eliade la intersecție cu Moliere, pe un teren cu o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați, unde urma să fie dezvoltat un imobil 2S + P + 4E + 5Er.

Acum, potrivit unor surse din piață, va fi greu pentru investitor să primească acceptul construcției clădirii, de vreme ce primarul Nicușor Dan a suspendat în Consiliul General al Capitalei PUZ-urile de Sector, care, potrivit acestuia, erau utilizate pentru a se obține derogări de la PUG în favoarea dezvoltatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...