Anchetă: Adevărul despre mâncarea pentru bebeluși

O anchetă a Congresului Statelor Unite a scos la iveală „niveluri periculoase de metale grele toxice” în anumite alimente pentru bebeluși, care pot provoca probleme neurologice.

În raportul realizat pe această temă se afirmă că standardele interne ale unora dintre companii „permit un nivel ridicat periculos de metale grele toxice” și arată că producătorii au vândut deseori mâncare care depășea nivelurile respective.

De asemenea, raportul solicită autorităților de reglementare americane să stabilească niveluri maxime permise de metale grele toxice în mâncarea pentru bebeluși și testarea produselor finite pentru măsurarea metalelor grele, nu doar a ingredientelor, potrivit Reuters.

Până în prezent, alimentele pentru copii care conţin metale grele toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinţi. Producătorii sunt liberi să testeze numai ingrediente sau, pentru marea majoritate a alimentelor pentru copii, să nu efectueze deloc teste”, se mai arată în raport.

Periculoase în special pentru sugari

Food and Drug Administration (FDA) a declarat că arsenicul anorganic, plumbul, cadmiul şi mercurul sunt periculoase, în special pentru sugari şi copii, se menţionează în raport. În luna august, FDA a finalizat recomandările către industrie, stabilind nivelul de acţiune la 100 de părţi pe miliard de arsenic anorganic în cerealele din orez pentru sugari.

Recunoaştem că există mai multe lucruri de făcut, dar FDA îşi reiterează angajamentul ferm de a reduce în continuare expunerea consumatorilor la elemente toxice şi alţi contaminanţi din alimente„, a declarat FDA.

Raja Krishnamoorthi, o democrată ce prezidează comisia care a publicat raportul, a declarat că a constatat că ”producătorii vând cu bună ştiinţă alimente pentru copii care conţin niveluri ridicate de metale grele toxice … Este timpul să dezvoltăm standarde mult mai bune de dragul generaţiilor viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...