Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă după ce Vlad Pascu a fost protejat de polițiști

Publicat: 28 feb. 2024, 19:24, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă după ce Vlad Pascu a fost protejat de polițiști

Ancheta ce se va desfășura la Penitenciarul Poarta Albă, în urma incidentului în care Vlad Pascu a fost protejat de polițiști în fața jurnaliștilor, continuă saga Pascu, drogurile și vitezomania. Modul jalnic în care Justiția pare să caute o salvare pentru delincventul Pascu a generat ample dezbateri în spațiul public, cu privire la obiectivitatea și imparțialitatea acesteia.

Într-un context în care suspiciunile privind părtinirea în favoarea lui Vlad Pascu au devenit tot mai pregnante, atenția opiniei publice și a autorităților se concentrează acum asupra modului în care va fi gestionată această nouă anchetă.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a dat asigurări că va urmări cu strictețe evoluția cazului „2 Mai” după ce Vlad Pascu a fost protejat de polițiști în fața jurnaliștilor la Judecătoria Mangalia. Alina Gorghiu a dispus trimiterea Corpului de Control al ministerului la Penitenciarul Poarta Albă pentru a verifica respectarea normelor legale și dacă s-au luat măsuri speciale în cazul lui Vlad Pascu.

Nu e clar dacă judecătoarea care instrumentează cazul a propus măsura de protecție pentru a-i menaja imaginea lui Vlad Pascu sau dacă aceasta a fost o exagerare binevoitoare a autorităților. Dar este foarte clar că, în cazul Pascu, reprezentanții binevoitori ai autorităților, cei care l-au lăsat să-și continue aventurile după ce constataseră că nu e apt să conducă, sunt, de fapt și de drept, coautori moral la faptele beizadelei.

Recentul scandal legat de judecătoarea de la Mangalia a adăugat, recent, combustibil focului. Judecătoarea în cauză a provocat un val de indignare și critici atunci când a întrebat în plină ședință de judecată, dacă una dintre victimele lui Vlad Pascu se află în sala de judecată. Această remarcă a stârnit furie în rândul publicului și a ridicat semne de întrebare cu privire la profesionalismul și sensibilitatea magistraților implicați în proces. Astfel, întreaga situație aduce în prim-plan nu doar aspectele legate de cazul în sine, ci și necesitatea unei analize critice a sistemului judiciar și a conduitei profesionale a celor implicați în actul de justiție.

Ministrul Alina Gorghiu a subliniat importanța respectării normelor legale în activitatea instituțiilor subordonate Ministerului Justiției și a afirmat că va monitoriza cu strictețe această anchetă.

Cu directorul penitenciarului în concediu, atitudinea conducerii interimare provoacă semne de întrebare, iar ministrul Justiției insistă asupra clarificării acestor aspecte.

Rezultatul anchetei la Penitenciarul Poarta Albă este așteptat cu interes în contextul discuțiilor din spațiul public legate de incidentul în care polițiștii de penitenciar l-au protejat pe Vlad Pascu în timpul transferului la judecată.

Așteptăm să vedem care vor fi concluziile acestei investigații, cu atenție deosebită la eventualele măsuri care vor fi luate în urma constatărilor.