Tribunalul Constanţa – Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Publicat: 27 feb. 2024, 13:45, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Tribunalul Constanţa - Vlad Pascu rămâne în arest preventiv
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv, decizia magistraţilor de la Tribunalul Constanța fiind definitivă.

Marți, Tribunalul Constanţa a judecat contestaţia lui Vlad Pascu la decizia Judecătoriei Mangalia prin care i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile. 

“Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei. 

Doi morți în urma accidentului produs de Vlad Pascu

Judecătoria Mangalia a prelungit cu încă 30 de zile, mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia au murit doi tineri. Decizia a fost atacată la instanţa superioară. 

În timp ce conducea un autoturism pe DN 39, în data de 9 august 2023, în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, Vlad Pascu a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Tânărul a fugit de la locul accidentului, însă polițiștii l-au găsit apoi în Vama Veche. Tânărul se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină, potrivit anchetatorilor.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

Mai există, însă, și un alt dosar, în care Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acesta urmează să fie judecat la Tribunalul Bucureşti.

viewscnt