Anchetă la Spitalul Elias după ce doi medici rezidenți au fost depistați cu Covid-19

Direcția de Sănătate Publică ar urma să facă verificări la Spitalul Elias din București după ce s-ar fi aflat că unitatea medicală a ascuns mai multe cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Situația a fost semnalată de jurnaliști.

Potrivit Digi24, trei medici rezidenți din secția de Ginecologie și un pacient de la ortopedie au fost testați pozitiv cu Covid-19, acum două zile. La insistențele jurnaliștilor, DSP București ar fi solicitat mai multe informații suplimentare de la spital.

Reacția Spitalului Elias

După ce în spațiul public s-a vehiculat că Spitalul Elias nu a raportat cazurile de coronavirus apărute în rândul personalului medical, unitatea medicală a transmis un comunicat de presă în care se precizează că în acest moment DSP București nu desfășoară nicio anchetă epidemiologică.

Cu toate acestea, Spitalul Elias a demarat o anchetă internă după ce doi medici rezidenți au fost depistați cu Covid-19.

„Ca urmare a informațiilor vehiculate în presă în ultimele 24 de ore, facem următoarele precizări legate de infecțiile SARS CoV-2 confirmate:

1. Cazurile pacienților testați ca urmare a definițiilor de caz sau a indicațiilor de screening nu sunt informații de interes public și sunt cuprinse în comunicările profesionale dintre unitățile sanitare și autoritățile de sănătate publica

2. Cazurile apărute in rândul personalului sunt Comunicate Direcției de Sănătate Publica de către laboratorul care a efectuat testarea. Ulterior primirii rezultatelor pozitive, in spital se derulează ancheta epidemiologică care, după finalizare, este comunicată de asemenea către DSP.

In clinica de Obstretică-Ginecologie a SUU Elias, au fost confirmate doua Infecții SARS CoV-2 in rândul medicilor rezidenți, independente una de cealaltă, prin testări efectuate la cerere, în laboratoare din afara spitalului.

Ca urmare a situației create a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost efectuate testări, ocazie cu care a fost diagnosticat încă un caz asimptomatic de infecție SARS CoV-2

Ancheta, derulata in etape succesive dictate de secvențialitatea diagnosticării infectiei, urmează sa fie finalizată in cursul zilei de astăzi. In funcție de rezultatele acesteia se vor decide măsurile de izolare și carantinare dacă acestea sunt necesare. In acest moment, activitatea clinicii de Obstretică-Ginecologie se desfășoară in condiții normale, nefiind in curs o ancheta a DSP București”, a precizat Spitalul Elias într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...