Andreea Esca: „Un patron se va gândi de două ori înainte să angajeze o femeie”

În contextul unei lumi care își caută încă sensul în ceea ce privește egalitatea, un bărbat poate avea mai multe șanse de a primi un job, consideră Andreea Esca.

Un patron se va gândi de două ori înainte să angajeze o femeie, de teamă ca aceasta să nu plece în concediu de naștere, a spus Andreea Esca în cadrul emisiunii Deșteptarea României, de la Europa FM.

Până la urmă suntem într-o societate capitalistă, eu dețin o companie și vreau să-mi meargă bine. Eu știu că în momentul în care doresc să angajez o tânără, ea, în momentul în care vrea săfacă un copil, în următoarea lună sau în următorul an, mie îmi schimbă complet gândirea asupra a ceea ce vreau să fac cu societatea mea.

În schimb, un bărbat, la fel de bine pregătit, va avea mai multe șanse de a primi jobul respectiv”, susține jurnalista.

Nu poți să spui că nu e fair, fiecare este în poziția în care este”

Normal că, dacă am să găsesc un bărbat, pe care-l consider la fel de bine pregătit ca această femeie care a venit la interviu, dar știu că el nu va avea această pauză, în care s-ar duce să nască, să alăpteze, o să-l angajez pe bărbatul respectiv. Nu poți să spui că nu e fair, fiecare este în poziția în care este.”

În schimb, asta nu ar trebui să împiedice femeile să-și dorească un copil”, a subliniat Andreea Esca, la Europa FM.

Nu sunt deloc de acord ca, în timpul carierei, să-ți fie frică să faci un copil că te dă afară. Eu mă gândesc doar în momentul în care te angajează, pentru că mă gândesc că se fac niște planuri pe un termen.

Pe de altă parte, nu ar trebui să împiedice nicio femeie să-și dorească să aibă un copil, vorbim doar despre niște lucruri concrete”, a mai evidențiat Andreea Esca.

1 COMENTARIU

  1. „Până la urmă suntem într-o societate capitalistă, eu dețin o companie și vreau să-mi meargă bine.” ( Da! Suntem cu toții calare pe Satana, al naibii de capitalista ) O ipocrizie și o mentalitate al naibii de țigănească, nimic bun in aceasta gândire și judecata româneasca.
    Doar un patron fără creier cu o lehamite ieșită din comun poate gândi într-un acest mod prăpăstios și discriminator,’
    „Un patron se va gândi de două ori înainte să angajeze o femeie, de teamă ca aceasta să nu plece în concediu de naștere, a spus Andreea Esca”
    Cum este cu putință o asemenea discriminare și ipocrizie feminina? ( Un patron vampir și demon care iți va suge viata, sufletul și sângele) Nici nu merita sa muncești inteligent sau sa miști vreun deget pentru un asemenea PATRON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...