Andreescu, Williams, Barty… Staruri ale tenisului care se lansează în literatura pentru copii

Când starurile tenisului lasă rachetă trec la birou pentru a scrie povești pentru copii. Trei proiecte au fost anunțate deja pentru 2022 de Bianca Andreescu, Serena Williams și Ashleigh Barty, transmite L’Equipe.fr.  

Jucătoare Bianca Andreescu,  născută în Canada, ambii părinți fiind români, în vârstă de 21 de ani, câștigătoare a US Open în 2019, vine cu ”O istorie care vorbește despre tenis, meditație și un câine numit Coco”. Este ceea ce anunță coperta pastelată a volumului ce apare săptămâna aceasta și care oferă un spațiu generos întrebării referitoare la starea psihică a sportivilor. Este un subiect care o pasionează pe Bianca, în prezent 72 mondial, care a avut o pauză de câteva luni după Indian Wells, în octombrie anul trecut.

Nu o carte, ci o colecție de șase cărți promite fosta numărul unu mondial, recent retrasă în plină glorie Ashleigh Barty (26 de ani, din Australia), până la finalului acestui an. Colecția Little Ash va fi în mare parte inspirată din experiența bogată și de succes a sportivei. De asemenea, pentru părinți, sunt în pregătire memoriile jucătoarei, publicate la aceeași editură.

La multiplele ”afaceri”  – o linie de creații vestimentare și de produse cosmetice, de exemplu – Serena Williams a mai adăugat una de cu totul altă natură: lansarea unei cărți ilustrate.

Qai Qai, eroina cărții, este una dintre păpușile Olympiei Williams, fiica celebrei sportive,  devenită personaj animat. ”Qai Qai are un spirit contagios și este un model al ideii că orice este posibil”, spune Serena pentru Godd Morning America. Eroina Qai Qai va trebui să învețe o fetiță importanța de a crede în visele ei.

Serena Williams, de 23 de ori campioană la cele mai tari turnee mondiale, spune că subiectul acestei cărți este despre ”puterea prieteniei și a imaginației”.

„De când am realizat capacitatea lui Qai Qai de a răspândi bucurie în propria noastră familie, dar și în milioane de alte persoane din întreaga lume, am vrut să spunem povestea ei în orice mod posibil”, a scris Serena Williams pe Instagram.

„Suntem atât de mândri să anunțăm prima carte a lui Qai Qai, The Adventures of Qai Qai, o poveste despre puterea prieteniei și a imaginației”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...